Skocz do zawartości
hub3r7

Modecom Mc-400

Rekomendowane odpowiedzi

Witam tak bedzie sie przedstawial moj config:

C2D E4300 (oczywiscie bede probowal go podkrecic, ale na tyle na ile narazie BOXowy cooler pozwoli)

2x1GB 675mhz Corsair XMS2

WD Caviar 250GB SATA 16MB

2 napedy:1 DVD i 1 DVD-RW

Radeon x1950xt

Abit IP35

Slyszalem ze Modecom MC-400ATX PFC2.0 powinien sprostac temu zestawowi bez problemu, ze specyfikacji wyglada ok, przy 12V daja mu 18A

Oto link: MODECOM

Bylbym wdzieczny za porady, a jak nie to zasilacz jakis max do 240 zl w dodatku z Komputronik prosilbym :)

Edytowane przez hub3r7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak ja mam podobny zestaw jak w sygnaturce. Kiedy użytkuję komputer do przeglądania www, słuchania muzy, filmów to jest cichutko, ale podczas grania po kilku minutach Modecom wchodzi na wyższe obroty i już nie jest taki cichy. Ja zminiłem w nim wentylator na Aksase i jest OK ! Napięcia trzyma, komp się nie resetuje.

Pozdrawiam

Xibi :razz:

Teraz jakbym kupował to wybrałbym HK350AP lub HK400AP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie zasilacz config z siga. I absolutnie nie narzekam. Napięcia w normie, bez większych wahań (miernik). Co do głośności - jest to najcichszy element zestawu. A mam dość głośne wentylatory, więc może dlatego. Wziąłem go, bo w znaku huntkeya nie mieli, ale jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi