Skocz do zawartości
sebo0demo

Obudowa Z Oknem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poszukuje obudowy z oknem

Nie musi miec duzo zatok 5.25 wystarcza mi nawet 2 jedno fdd i 2 na dyski

najlepiej jakby byly dolaczone wentylatory chodzi mi glownie o wentylacje......

Czy ta obudowa:

http://www.allegro.pl/item211961478_obudow..._nowa_wawa.html

Bedzie dobra pod plyte Asus P5K ???

Cena maxymalna to 200 zł ale to MAX :gitarzysta2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/item212370915__chieftec_..._promocja_.html

Za tą cene nic lepszego nie będzie, a Chieftec to klasa sama w sobie.

ewentualnie pobaw się w licytację, może coś przyoszczędzisz

http://allegro.pl/item212952451__chieftec_...licytacja_.html

paweł.s

takich bezsensownych porad to nie udzielaj, bo tanią bude bez sensu jest kupować, ani porządnej blachy nie będzie, ani wyglądu. A szef to szef.

Edytowane przez Tony Soprano

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam sie nieznam na obudowach ale wszyscy polecają chiefteca

Co daje mi np. tworzywo z jakiego są wykonane tj blacha 1mm ?? >>> wiem moze glupie pytanie :P

jak już nie da się wyrwać nic z oknem za tą sumkę to postawiłbym na dobrą wentylacje ale bardzo mi sie nie podobają chieftecy z tego wzgedu ze na ogól są wysokie i takie.... "biurowe"

Wystarczą mi 2 komory 5.25 i 2 na dyski a tam zazwyczaj są po 4 zatok 5.25 i jeszcze wiecej jak nie tyle samo zatok na hdd :blink:

Prosze o wyrozumiałosć nie znam sie na obudowach :mur: :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blacha 1mm daje Ci poczucie pewności, że buda się niebędzie giąć i będzie niestabilna. To jest jak z tą reklamą z fronczewskim ;) No wojne pojedziesz trabantem z papieru, czy czołgiem. No to Chieftec to jest taki czołg ;) Będzie trwalsza, niestraszne jej jakieś kopnięcia, zawadzenia, co najwyżej lakier odpryśnie. No i nie będzie tak łatwo wpadać w wibracje, pod wpływem działania dysku, wentyli. To jestn naprawdę mocna i sztywna konstrukcja.

No przecież Ci linka podałem że za 199zł masz bude z dobrą wentylacją i oknem, czegóż chcieć więcej.

Co do miejsca, to jak kiedyś będziesz chciał założyć WC to akurat jednego koszyka na dyski mozesz się pozbyć (pozostaje drugi na 3 dyski, oraz 4 zatoki 5.25, możesz w ogóle się pozbyć obu koszyków na dyski i masz wtedy spokój) i montujesz tam co chcesz.

Mówię Ci, kup a nie pożałujesz, nie ma sensu wydawać kasy na jakieś badziewie i samemu okna robić, no chyba że jakąś pożądną budę i okno robić dla własnej satysfakcji, też to jakieś rozwiązanie.

Pozdro!

Edytowane przez Tony Soprano

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi