Skocz do zawartości
vojt

Wd 2500ys-01shb1 Sata 2

Rekomendowane odpowiedzi

250-tka model WD 2500YS od Western Digital ma dobre opinie wśród kupujących sklepów internetowych, nie miałem dobrych wspomnień o tych dyskach ale technologia idzie naprzód i postanowiłem sam sprawdzić i się przekonać jakie są dzisiejsze dyski od Western Digital.

Model WD 2500YS-01SHB1 jest niesłyszalny w spoczynku, i baaardzo cichy podczas pracy (mam go na razie poza budą podłączonego, blisko i nie słyszę go) docelowo idzie dzisiaj na systemowy (macierz z moich ulubionych seagate już drugi raz padła, ale o tym w wątku o 7200.10) i sprawdzę jak się będzie sprawował.

Proszę o opinie posiadaczy tego modelu, porównanie testów (tym bardziej jeśli się różnią) ponieważ mało jest recenzji i opisów tych modeli.

Tymczasem testy nowego (prosto ze sklepu) dysku:

1. HD Tach

Dołączona grafika

2. HD Tune

Dołączona grafika

Dołączona grafika

EDIT:

Po zainstalowaniu systemu:

Dołączona grafika

EDIT:

Dysk szybki (mam porównanie do macierzy raid na seagate)bardzo dobrze sprawuje się jako systemowy, po zainstalowaniu systemu na nim Burst Speed przyspieszył, specyficzny chrobot (a raczej odgłos piasku po którym się szura) można wyeliminować (w większości) przez zamontowanie dysku na gumowych tulejach, temperatury w normie, około 38 st.C (dzisiaj za oknem 32 st.C), jak na razie sprawuje się wzorowo, jak będzie dalej - napiszę.

Edytowane przez vojt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi