Skocz do zawartości
Gość Harry Lloyd

Co To Za Dźwięk Z Zasilacza?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

W sumie od długiego czasu przy uruchamianiu kompa słychać było głośny, różnie pulsujący i zmieniający się specyficzny szum. Nie miałem pojęcia co to było, ale po władowaniu systemu cichło.

Od jakiegoś czasu ten szum, tyle że cichszy słychać już cały czas. Co ciekawe zmienia się on w rytm obciążenia proca czy dysku, np. włączając jakiś program jest bardzo wyraźny, albo ruszając sobie myszką po folderach w Ulubionych czy Menu Start (jak sie rozwijają zawartości tych folderów), albo np. przewijając stronę internetową rolką.

Czasami ten dźwięk potrafi ucichnąć całkiem na kilkadziesiąt sekund, ale potem znowu to samo. Obecnie wkurza mnie to już strasznie, zwłaszcza w nocy.

W końcu doszedłem do tego, że to z zasilacza. Ktoś wie co to może być?

http://archiv.to/?Module=Details&HashI...LE4698EE2C151C9 (podczas nagrania było obciążenie procka jakieś 80%)

Nie chciałbym na razie zmieniać zasiłki, bo ani mi mocy nie brakuje, ani nie mam na to kasy, ale raczej długo z tym nie wytrzymam.

Nie jest to wentylator, tyle powiem od razu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

"spokojnie to tylko cewki wpadają w rezonans, nie jest to groźne dla zasilacza, można to zneutralizować zaklejając cewkę silikonem sanitarnym" - to to?

Jak tak to czy jest też gdzieś jakiś opis jak to konkretnie zneutralizować, i gdzie dostać takowy silikon?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi