Skocz do zawartości
MaKaR

wypracowanko z przyrządów pomiarowych

Rekomendowane odpowiedzi

a więc mam taki przedmiot jak Przyrządy pomiarowe i dostałem zadanie bojowe napisac wypracowanko o przyrzadach rejstrujących czyli rejstartorach i szukam szukam i nic nie mogem znaleźć jak by ktoś coś miał to prosze o link czy cóś z góry thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to walnij wypracowanko na temat licznika energii elektrycznej w domu, materiały pozbieraj w hurtowni elektrycznej albo wal od razu do zakładu energetycznego i poproś o jakieś materiały na temat liczników bo musisz napisać wypracowanko do szkoły (nie uwierzysz zasypią cię tym) a potem to tylko napisać (przepisać) kilka kartek i gotowe.

No i jak sam napiszesz to satysfakcja, że się czegoś nauczyłeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proponuje napisanie wypracowanka o sejsmografie (urzadzenie ktore ostrzega przed trzesieniami ziemi) - rejestruje ?? ano rejestruje

lub.......o tym bajerku co w szpitalach podpina sie do pacjenta i fajnie pika jak serce mu chodzi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest taka książka o miernictwie ch... zapomniałem tytułu, zaraz pokopię to Ci go zapodam może tam coś znajdzies, a książkę powinieneś dostać w każdej bibliotece a zwłaszcza szkolnej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam w tej książce znajdziesz czego szukasz - tu masz tytuł i wygląd

http://republika.pl/zbtel/ksiazki/me.htm, a dokładnie w rozdziale 4.5 - przyrządy do rejestracji pomiarów,

a tak poza tym to urządzenia do rejestracji pomiarów stosujesz gdy:

1.wartość wielkosci badanej zmienia się szybko,

2.zachodzi potrzeba jednoczesnego pomiaru wartości dużej liczby wielkości zmiennych w czasie,

3. konieczne jest samoczynne sporządzenie zapisu wartości jednej zmiennej lub kilku wielkości jako funkcji innej wielkości ,najczęściej czasu,

4. proces pomiarowy jest całkowicie zautomatyzowany, z powyższego wynika, ze sejsmogreaf jest jak najbardziej urządzeniem rejestrującym gdyż patrz pkt.3

Zyczę powodzenia w tworzeniu pracy domowej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Urządzenia rejestrujące dzielimy na:

- elektromechaniczne o charakterystyce X-t

- elektromechaniczne o charakterystyce X-y

- magnetyczne

- cyfrowe i komputerowe

- drukarki

Mogę Ci wysłac skana lekcji o tych pierwszych, jakbyś sobie życzył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi