MaKaR Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 a więc mam taki przedmiot jak Przyrządy pomiarowe i dostałem zadanie bojowe napisac wypracowanko o przyrzadach rejstrujących czyli rejstartorach i szukam szukam i nic nie mogem znaleźć jak by ktoś coś miał to prosze o link czy cóś z góry thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 napisz ze lubisz swoj magnetowid :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 wiesz nie pomogłeś mi aha ma być to uzrądzenie rejstrujące przebiegi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 caly czas za malo precyzyjnie - przebiegi czego ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 jak czego qrde przecież nie maratończyków tylko prądów napięć cześtotliowści jednym słowiem wielkości elektrycznyh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colis Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 no to walnij wypracowanko na temat licznika energii elektrycznej w domu, materiały pozbieraj w hurtowni elektrycznej albo wal od razu do zakładu energetycznego i poproś o jakieś materiały na temat liczników bo musisz napisać wypracowanko do szkoły (nie uwierzysz zasypią cię tym) a potem to tylko napisać (przepisać) kilka kartek i gotowe. No i jak sam napiszesz to satysfakcja, że się czegoś nauczyłeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 proponuje napisanie wypracowanka o sejsmografie (urzadzenie ktore ostrzega przed trzesieniami ziemi) - rejestruje ?? ano rejestruje lub.......o tym bajerku co w szpitalach podpina sie do pacjenta i fajnie pika jak serce mu chodzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 a ja nie mam napisac ogólenie o jednym urządeniu tylko ogóleni o ich podzile zasadach działania i takie tam a sejsmograf nie bardzo rejstruje wielkości elektryczne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colis Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 jest taka książka o miernictwie ch... zapomniałem tytułu, zaraz pokopię to Ci go zapodam może tam coś znajdzies, a książkę powinieneś dostać w każdej bibliotece a zwłaszcza szkolnej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colis Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 mam w tej książce znajdziesz czego szukasz - tu masz tytuł i wygląd http://republika.pl/zbtel/ksiazki/me.htm, a dokładnie w rozdziale 4.5 - przyrządy do rejestracji pomiarów, a tak poza tym to urządzenia do rejestracji pomiarów stosujesz gdy: 1.wartość wielkosci badanej zmienia się szybko, 2.zachodzi potrzeba jednoczesnego pomiaru wartości dużej liczby wielkości zmiennych w czasie, 3. konieczne jest samoczynne sporządzenie zapisu wartości jednej zmiennej lub kilku wielkości jako funkcji innej wielkości ,najczęściej czasu, 4. proces pomiarowy jest całkowicie zautomatyzowany, z powyższego wynika, ze sejsmogreaf jest jak najbardziej urządzeniem rejestrującym gdyż patrz pkt.3 Zyczę powodzenia w tworzeniu pracy domowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chomik47 Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Urządzenia rejestrujące dzielimy na: - elektromechaniczne o charakterystyce X-t - elektromechaniczne o charakterystyce X-y - magnetyczne - cyfrowe i komputerowe - drukarki Mogę Ci wysłac skana lekcji o tych pierwszych, jakbyś sobie życzył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...