salit21 Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Od roku staram sie o neostrade (newazne jaka predkosc byle 512). Zawsze znajda jakis wykret ze to niema pary lub== mozliwosci technicznych lub tez mowia ze spokojnie prosze czekac i zadzwonic za miesiac:/ W tym czasie jak ja czekam na swoja pare miedzianych drutkow wszsyscy sasiedzi dostali neo bez problemow (chociaz jeden podobno pogrozil ze zetnie slup:P). Mieszkam w wiosce (ok. 5tys mieszk.) ktora obecnie szybko sie rozbudowuje jednak TP albo specjalnie mnie omija poniewaz dlugo korzystalem z Tele2 (dzwonilem) albo wogole im niezalezy na kliencie:( Chcialeismy zalozyc nawet calkiem nowa linie z zapiska "tylko z mozliwoscia Neo" i byl nawet u nas pan z TP ale jednak po ok 15dniach nikt niezadzwonil nikt nic niepowiedzial ani nieprzyjechal, nic 0 wiadomosci:/ Obecnie jestm juz zmeczony ciaglym wydzwanianiem za Neostrada i ciaglym rozczarowywaniem sie :mur: Powiem tylko jedno, musze ich zmusic do zbudowania nowej sieci:/ I mam tytaj jedno pytanie... jak wygladaja te centralki :blurp: ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Zmusić nie zmusisz, jeśli to mała wioska (bez urazy) to albo jest koncentrator (centrala w budynku lub w kontenerze) albo szafy ONU czyli takie białe, wysokie na 1 metr szkrzynie z szumiącym wentylatorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 no i co on wielkiego zrobi ? rozwali taka centralkę ? było by to zachowanie w sam raz jak z lasu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeck Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Daj se siana z TPSA. Neostrada jest dla dzieci neo :) TPSA nie dba o klienta. Nie polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salit21 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Daj se siana z TPSA. Neostrada jest dla dzieci neo :) TPSA nie dba o klienta. Nie polecam tOMeCK co innego polecasz "na wsi"?? bo radowke juz mam - dziekuje i niepolecam jest to ostatecznosc. Netia? GLS? Dialog? Tele2? a czy oni wszyscy niesa na drutach TP ?? :/ Co do wczesniejszej wypowiedzi... niebede komentowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 A masz stacjonarny od TPSA? Na Netię jest promocja, zajrzyj ich na stronkę i się zastanów, internet dobrze chodzi, nie narzekam, podobnie jak na TPSA nie narzekałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Jeżeli nie ma możliwości technicznych to ani netia ani tele2 nic nie wyczarują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeck Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Właśnie. Przecież to i tak idzie przez Tp :/ Czemu nie chcesz radiówki? Radiówka nie jest zła tylko zależy jakiego masz admina :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salit21 Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Właśnie. Przecież to i tak idzie przez Tp :/ Czemu nie chcesz radiówki? Radiówka nie jest zła tylko zależy jakiego masz admina :) Niechce (chcac niechcac musze miec:/) radiowki bo juz mam. Radiowke mamy tutaj tylko jedna - byly dwie i bylo niezle ale jedna z firm przebranzowila sie na voip i d..pa :( net smiga jak sobie chce w umowie jest 400kbps a jest max 240kbps (ani sekundy niebylo przynajmniej 350 - admin mowi ze to sprzet i ze trzeba nowy za 500zl :/). ehhh.... chyba faktycznieodnajde w sobie pra... przodkow i zrobie jak podpowiada HiS... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Udaj się do telepunktu i wymuś na nich zrobienie wywiadu technicznego. To pomaga, wiem bo pracuje w firmie podwykonawczej dla tepsy. Najlepiej się spytać jakiegoś montera na rejonie czy są wolne porty albo czy akurat twój telefon nie jest na pcmce (w co wątpie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salit21 Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Udaj się do telepunktu i wymuś na nich zrobienie wywiadu technicznego. To pomaga, wiem bo pracuje w firmie podwykonawczej dla tepsy. Najlepiej się spytać jakiegoś montera na rejonie czy są wolne porty albo czy akurat twój telefon nie jest na pcmce (w co wątpie). Wlasnie jestem na pcmce :( Hmm a tak sie zastanawiam... obecnie u nas buduje sie wiele domow i powstaja osiedla to skad ci ludzie dostaja internet jest niema dlamnie wolnego portu?? Wogole chcialem zamowic nowe lacze "tylko z mozliwoscia neostrady", 2 tyg minely i tez nic, a ci ludzie ktozy buduja soebie domu to skad beda miec telefon (i pewnie Neo tez)?? No chyba ze TePsa podlacza ich na starych centralkach :/... Czasem sie zastanawiam co zrobilaby TePsa (oczywiscie procz wszczecia postepowania) gdyby nagle wszystkie centralki "przestaly dzialac" - mowie tutaj calkiem hipotetycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...