Skocz do zawartości
jumson

Gdzie Mogą Mi Wymienić Socket W Płycie Abit

Rekomendowane odpowiedzi

Nie bardzo wiedzałem gdzie dać i tu stworzyłem wątek.

Cóz mam taki problem. Posiadam 2 płyty Abita Ab9 i Quada Gt. Ab9 ma połamane 2 piny, a Quad powyginane 4. Jak wiadomo na gwarancji mi tego nie uznają i szukam jakiejś bocznej drogi do naprawy. Wiem, że jest to możliwe ale nie znam serwisu robiącego takie rzeczy.

Z góry dzięki za pomoc i podanie namiarów na jakiś serwis.

Edit: Zmieniłem troche nazwę tematu aby nie było nie wątpliwości.

Chodzi mi o wymiane całego socketu na nowy. I poszukuje namiary na firme co może to wykonać.

Edytowane przez jumson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powyginane troche roboty i możesz zrobić, troche już sie ich naprostowałem i to nie na jednej mobo a co do połamanych to już inna sprawa musiałbys "rozłożyć" socket tylko njapierw trzeba wiedzieć jak i wtedy możesz wymienić poszczególne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Generalnie kazdy glowny zrobi co to odplatnie. Mozesz pisac do MSI , do Gigabyte bo ci maja u nas swoje serwisy i robia takie akcje odplatnie na swoich wiec moze i tego Abita zrobia , a w przypadku Gigabyte jest i latwiej bo ich serwis to ESM Logistic wiec kontakt z gosciem od tych spraw (Contact Window > fajna fucha) i moze Ci zrobia. Nie szukaj dziwnych firm....bylo o tym tutjaj na forum :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi