Anzelm Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Otóż posiadam głośniki Creative Inspire 4.1 4400 i mam z nimi problem . Wszystko było dobrze ładnie grały wszystkie, aż nagle ni z tego ni z owego przestały grać dwa tylne głośniki (rear). Próbowałem już wielu rzeczy ale za nic nie mogę zmusić ich do wydobywania z siebie dźwięku :| . Karty dźwiękowe to nie moja dziedzina więc w ogóle nie znam się na tym . Karta dźwiękowa : Creative SB PCI128 (CT4751) Sound Card VIA AC'97 Enchanced Audio Controler. Tyle pisało w Evereście . :) Prosiłbym o pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Podepnij tylne głośniki zamiast przednich i zobacz czy grają. Jak będą to znaczy, że problemu trzeba szukać albo we wzmacniaczu albo w karcie dźwiękowej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) Chyba ani jedna, ani druga karta nie nadaje się do generowania dźwięku dla głośników 4.1?? Edytowane 19 Lipca 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anzelm Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) Gdyby nie obsługiwały 4.1 to by nie grały na początku . :) Edit : Głośniki tylne działają jak podpne je zamiast przednich więc to nie wina sprzętu :( Edytowane 19 Lipca 2007 przez Anzelm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Ciekawe jak. Miałe tego SoundBlastera i dźwięku wielokanałowego (w tym 4.1) to on na pewno nie obsługiwął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anzelm Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 no to nie wiem :( Jak je zakupiłem to wszystko ładnie grało . Ale potem był format, reset biosu . I przestało grać =/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 A grało Ci to w dźwięku przestrzennym 4 kanałowym czy po prostu grały wszystkie głośniki ale tył grał to samo co przód ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anzelm Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 A wiesz , że nie wiem .. Zresztą dla mnie wszystkie głośniki mogą grać to samo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Zdaje Ci się. Ja sobie nie wyobrażam muzyki bez stereo. Jak Ci nie zależy na tym to kup sobie takie przejściówki i podłączysz sygnał pod przód i tył ten sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anzelm Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Hmmm.. Tylko, że mi zależy by grało bez żadnego kupywania nowych rzeczy . :) Chcę zrobić by grało gdy kupiłem. Sprawdzałem dzisiaj u kumpla głośniki i kartę ... wszystko działa . =/ Nie wiem co u mnie może być powodem . Z Tylnych głośników wydobywa się jedynie szum u mnie, a u kumpla ładnie gra . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Jakiego odtwarzacza muzycznego używasz?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anzelm Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Winamp. Ale to nie ma chyba nic do rzeczy bo gdy włączę jakiś film albo grę lub odpalę piosenkę na Media Playerze to dalej działają tylko dwa głośniki przednie . ech . :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Spróbuj poszukać na forum plugina do winampa który poda dźwiekna 4 głośniki, może to pomoże;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anzelm Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Nie pomogło... Ech widzę , że będę musiał się przyzwyczaić do 2.1 =/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 W takim razie jakieś ustawienia sterowników, szukaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...