axl2000 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) Witam, kupiłem acces pointa (49zł, zadne pieniadze) do PC zeby w 2 pokoju moc dzialac w necie na laptopie (ma wifi). Sprzęt DZIAŁA i to wiem na bank gdyż gry tylko podłączyłem go do PC to nagle laptop znalazł sieć "DORA" ale nie zabezpieczoną, net na lapku działał, sieć także. Problem pojawił się gdy pozmieniałem duperele (na czym się nie znam) przy IP i DNS itd. niby siec jest ale netu nie ma. Ale nie o to chodzi. Jak to cholerstwo skonfigurować tak by mieć domową siec wifi zabezpieczoną hasłem (WANem czy co to tam jest ;)) + zeby dzialal internet? Jestem laikiem jesli chodzi o konfiguracje. Aktualnie wyglada to tak PC bierze net z modemu Motorola 4200E poprzez kabel USB. Z sieciówki z PC idzie kabel do Acces Pointa, a laptop odbiera siec WiFi właśnie z AP...jestem zielony jak jabłuszko więc jakakolwiek pomoc się przyda. start --?uruchom ---> cmd ---> ipconfig /all znam ;) wyswietla mi ip, dns itd. mojego netu/PC, ale na tym moja wiedza sie konczy... EDIT: działa! w akcie desperacji sciagnalem oprogramowanie do innej rewizji AP niz ja posiadam i...po 30 minutach konfigurowania i testowania...zadziałało...nie wiem jak, ale dziala, siec jest, szyfrowana i śmiga cacy i nawet torrenty idą czego nie moglem uzyskac na D-Linku WiFi routerze :D Edytowane 19 Lipca 2007 przez Axl2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...