Skocz do zawartości
Bartez89

Jeden Regulator, Kilka Wentyli -> Jak To Połączyć ?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Zakupiłem dzisiaj regulator obrotów Pentagram'a, ten najzwyklejszy na allegro po 8zł.

Chce zrobić tak żeby ten regulator regulował 2 wentylatory na raz.

Może mi ktoś powiedzieć jak to podłączyć żeby obydwa sie regulowały płynnie ?

I jeszcze jedno pytanie, czy żeby można regulować obroty wentyla musi on mieć 3 kabelki ? czy starczy jak ma czarny i czerwony ?

Bo podłączyłem AeroCool Silver blade i nie działa mi regulacja :/

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystarcza dwa kabelki ''+'' i ''-''. KAŻDY wentylator da sie ostawić jak sie chce podajac mu odpowiednie napiecie. moze tego AC Silvera musisz ostrzej przykręcić zmniejszycie mu napiece. a co do fanbusa to najzwyczajniej w swiecie odcinasz wtyczkę ta co idzie do wentylatora i taka sama operacja robisz z kabelkami od wentylatora skręcasz/lutujesz izolujesz i masz podłączone dwa fany,jeśli nie lubisz "majsterkować" to kupujesz przejściówkę o taka http://www.allegro.pl/item215140983_rozgal...io_polecam.html i z problemu wychodzisz z czystymi raczkami :P

Edytowane przez Kvaz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeby regulacja miala rece i nogi wentylatory musza miec takie same parametry a najlepiej zeby byly takie same i ich prad nie byl zbyt wielki :) gdyz ten regulator jest przewidzaniny do regulacji jednym wiatraczkiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi