Bartez89 Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Cześć, Zakupiłem dzisiaj regulator obrotów Pentagram'a, ten najzwyklejszy na allegro po 8zł. Chce zrobić tak żeby ten regulator regulował 2 wentylatory na raz. Może mi ktoś powiedzieć jak to podłączyć żeby obydwa sie regulowały płynnie ? I jeszcze jedno pytanie, czy żeby można regulować obroty wentyla musi on mieć 3 kabelki ? czy starczy jak ma czarny i czerwony ? Bo podłączyłem AeroCool Silver blade i nie działa mi regulacja :/ Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) wystarcza dwa kabelki ''+'' i ''-''. KAŻDY wentylator da sie ostawić jak sie chce podajac mu odpowiednie napiecie. moze tego AC Silvera musisz ostrzej przykręcić zmniejszycie mu napiece. a co do fanbusa to najzwyczajniej w swiecie odcinasz wtyczkę ta co idzie do wentylatora i taka sama operacja robisz z kabelkami od wentylatora skręcasz/lutujesz izolujesz i masz podłączone dwa fany,jeśli nie lubisz "majsterkować" to kupujesz przejściówkę o taka http://www.allegro.pl/item215140983_rozgal...io_polecam.html i z problemu wychodzisz z czystymi raczkami :P Edytowane 21 Lipca 2007 przez Kvaz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez89 Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Dzięki =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Zeby regulacja miala rece i nogi wentylatory musza miec takie same parametry a najlepiej zeby byly takie same i ich prad nie byl zbyt wielki :) gdyz ten regulator jest przewidzaniny do regulacji jednym wiatraczkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...