Skocz do zawartości
ventur11

Problem Z Kartą Wifi W Acer 3690

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich, mam taki problem, kupiłem przed wczoraj nowego laptopa acer 3690, wszystko ładnie pięknie, zainstalowałem system, parę programów i doszło do tego ze musiałem połączyć się z internetem, utworzyłem połączenie lan w moim mieszkaniu i wszystko było ok, schody zaczęły się dopiero jak chciałem sie połączyć bezprzewodowo z routerem.... Moja karata wifi to Atheros AR5BXB63, niby sterowniki które są na płycie dołączonej do laptopa, powinny działać ale tak nie jest, w menadżerze urządzeń pokazuje mi że błąd że coś jest nie tak ze sterownikami, a nigdzie nie mogę ich znaleźć.... sam już nie wiem co mam robić, pomóżcie..... nie wiem co z tym zrobić bo to mój pierwszy laptop, nigdy nie miałem do czynienia z takim sprzętem i się trochę gubię....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam wszystkich, mam taki problem, kupiłem przed wczoraj nowego laptopa acer 3690, wszystko ładnie pięknie, zainstalowałem system, parę programów i doszło do tego ze musiałem połączyć się z internetem, utworzyłem połączenie lan w moim mieszkaniu i wszystko było ok, schody zaczęły się dopiero jak chciałem sie połączyć bezprzewodowo z routerem.... Moja karata wifi to Atheros AR5BXB63, niby sterowniki które są na płycie dołączonej do laptopa, powinny działać ale tak nie jest, w menadżerze urządzeń pokazuje mi że błąd że coś jest nie tak ze sterownikami, a nigdzie nie mogę ich znaleźć.... sam już nie wiem co mam robić, pomóżcie..... nie wiem co z tym zrobić bo to mój pierwszy laptop, nigdy nie miałem do czynienia z takim sprzętem i się trochę gubię....

Opisz dokładniej, jaki jest problem ze sterownikami.

W menedżerze urządzeń urządzenie pokazane jest normalnie, czy np. jako żółty znak zapytania albo przy ikonce ma czerwony krzyżyk bądź żółty wykrzyknik :huh: ?

Jeżeli czerwony krzyżyk to musisz je włączyć.

Jeżeli żółty znak zapytania, tzn. że wogóle nie są zainstalowane żadne sterowniki do tego urządzenia. Najlepiej odpal jakiś program, np. Everest Home - i sprawdź dokładny model karty.

Jeżeli żółty wykrzyknik - znaczy, że jest jakiś problem; musisz wejść we właściwości i podać nam treść błędu.

OS ma się rozumieć Windows XP, tak?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

system to xp, przy ikonce od karty wifi jest żółty wykrzyknik.... oto treść błędu:

Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)

Aby uruchomić narzędzie do rozwiązywania problemów przeznaczone dla tego urządzenia, kliknij Narzędzie do rozwiązywania problemów.

sterowniki są instalowane z płyty dodanej do laptopa, a jednak występuje jakiś błąd.... nie wiem co się z tym stało, wszystko powinno być dobrze a nie jest....

juz wszystko działa, znalazłem w necie strone ze sterownikami które pasowały do mojego modelu karty i wszystko jest w porządku.... dzięki za pomoc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi