rafamaja Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 ...czyli to co mam.....spokojnie 300 WAT....starczy???..czyli Seasonic M500 będzie stabilny i chłodny?? Proszę o odpowiedź.. R. Intel Core 2 Duo E6750 2.66 GHz BOX Gigabyte P35C-DS3R DDR2 2x1GB PC6400 800MHz Patriot LLK CL4 2X usb- złącze dodatkowe na śledziu Stacja dyskietek GeForce 8600 GTS Gigabyte 256MB HDTV & DVI (PCI-E) Silent Pipe3 Samsung 200 - dysk Obudowa Lian-LI DVD Sata Plextor DVD Plextor Noctua U12F 3X 120 wentyle w obudowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Przy tym zestawie zasilacz nie będzie świadom, że pracuję :D pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafamaja Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 jednak Corsarz..... tak zdecydowałem.. Dzięki za pomoc @chemiczny_ali...i @frencci .... R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 jednak Corsarz..... tak zdecydowałem.. Dzięki za pomoc @chemiczny_ali...i @frencci .... R. I Amen! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terrorizer Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 ja się dołączę do pytania... konfig: Intel C2D4300 BOX & Asus P5B Deluxe 2x DDR2 OCZ 800-4-4-4-12 Ati X800GTO2 256MB Tuner LifeView 3000 Dodatkowy Kontroler USB 4x Wiatrak 80/120 mm DVDRW x16 NEC3500 Sound Blaster Adigy HuntKey 400W czyli raczej standard ale mam 6 dysków ... WD Raptor 74GB + WD Caviar YS 320GB + 2x WD Caviar SD 320GB + 2x WD Caviar YS 500GB i do usb przypięty skaner, drukarka, kamerka, joy i pomniejsze inne urządzonka i tu wydaje mi się że mój wysłużony huntkey 400w czasem nie daje rady i komp traci stabilność, resetuje się … szukałem w necie jaki zasilacz/moc powinna być przy takiej ilości dysków, ale nic nie znalazłem, a muszę mieć pewność że jak dojdą jeszcze - 2 dyski, 2x DDR2 OCZ 800-4-4-4-12, C2Q i jakiś 8800gts lub jego następca – na pewno nie będzie SLI ale mogą być inne pomniejsze unowocześnienia, no i pewnie będzie troszkę podkręcany, to nic się tym dyskom nie stanie myślałem nad czymś porządnym tak żeby był zapas no i niezawodność i żeby był w miarę cichy (fajnie żeby miał odpinane kable i wszystkie nowe wtyczki) np Be-quiet Dark Power P6 ATX 750W - trochę o nim poczytałem ale ponoć nie za bardzo się nadaje do podkręcania (choć nie wiem co to miałoby znaczyć) i ponoć to już starsza konstrukcja wspomniany Enermax Infinity 650W A może powyższe to przesada i wystarczy jakieś 450-500W? Dzieki z góry za wszelką pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 BQ PRO nie nadaje się do podkręcania ?:) Dawno się tak nie ubawiłem :] Cichy to on może super nie będzie ale na 750W-tce to mógł byś zespawać te 6 dysków razem :]]]] Generalnie jak ma być z odpinanymi kablami i wielkim zapasem mocy to Enermax Infinity, BQ DarkPower PRO 600W albo Corsair CMPSU-520HXEU, wszystkie będą radziły sobie "na lajcie" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MPKING Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Benito powiedz mi jak Tagan seria U33 taka zla jest to dlaczego na Games Convention ASUS do wszystkich komputerow uzywal wlasnie tej serii. ASUS testowal pare Zasilaczy i wlasnie z tych testowanych wybrali TAGAN U33...zobacz Foto . Ale nie tylko ASUS mial TAGANy w srodku ale tez AMD.... Dlatego zanim zaczniesz cos pisac bo trafiles na felerny eksemplarz to przetestuj jeszcze inny ;) pozdr 36A na +12v i 500tka tagana popłynęła po 2 minutach, aby ograniczyć koszty założyli tylko OCP sumaryczne, lecz na każdej z linii napięciowych z osobna OCP jako takiego brak. Co dziwne +12v było obciążone zgodnie z tabliczką, a na pozostałych liniach było mniej. Tagan w modelu U33 poszedł po kosztach i myślał że sama opinia wystarczy, niestety zawsze coś wynajdę i tym razem znalazłem. W zasilaczu za tę cenę brak wszystkich zabezpieczeń to kpina. Ponadto, większość markowych zasilaczy da się przeciążyć na każdej z linii do 21-22A bez większego kłopotu, tutaj było po 18A na linie, wnioski wyciągnijcie sami. Tacensa supero o mocy nominalnej 500W obciążyłem mocą 632W i chodził sobie w najlepsze. Wiadomo, że wtedy już cichy nie był, ale przy niskim obciążeniu nawet nie poruszy wiatrakiem. Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) Dobrze, miło nam, że godnie reprezentujesz firmę tagan na tym forum. Myślisz, że tylko ja zjarałem tak tagana. Pogadaj z dystrybutorami. Wiesz, jakby co mam na to świadków, a felerny zasilacz zwykle w ogóle nie poddaje się testom, bo go włączyć nie można. Ten chodził kilka minut. Jak pójdziemy do sklepu i zakupisz mi taki sam zasilacz, to ci przy świadkach powtórzę eksperyment. BTW To co testowałem było przeznaczone na sprzedaż a nie był to żaden sampel. Doskonale pewnie o tym wiesz. P.S. Pozdrów Wronka Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MPKING Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Ach Benito :) pewnie ze ci dam do przetestowania jeszcze jeden jak sie nastepnym razem spotkamy....moze w Poznaniu....na GamesArena ?? Wiesz sam ze Tagan to dobre zasilacze i jakos dotego czasu sam je chwaliles...a ze jeden sie spalil to sie mowi trudno poto jest gwarancja 3 letnia. A moze napisz jak ludziom jak w Kwietniu we Wrocku Taganowi 600 Watt podales ponad 800 Watt i tylko troche sie spocil ;) sa dobre dni i zle i widocznie trafil ten Tagan ktorego dorwales na zly ale niemozesz zaraz osadzadzac calej serii . przeslij mi swoje GG to pogadamy ;) Dobrze, miło nam, że godnie reprezentujesz firmę tagan na tym forum. Myślisz, że tylko ja zjarałem tak tagana. Pogadaj z dystrybutorami. Wiesz, jakby co mam na to świadków, a felerny zasilacz zwykle w ogóle nie poddaje się testom, bo go włączyć nie można. Ten chodził kilka minut. Jak pójdziemy do sklepu i zakupisz mi taki sam zasilacz, to ci przy świadkach powtórzę eksperyment. BTW To co testowałem było przeznaczone na sprzedaż a nie był to żaden sampel. Doskonale pewnie o tym wiesz. P.S. Pozdrów Wronka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Tylko to był model U26 dual engine X-eye, które są bardzo mocne, to potwierdzam, ale U33 to już zupelnie inna bajka. W Poznaniu raczej mnie nie będzię, bo finanse nie pozwalają jeździć gdzie zechcę. moje gg: 7945677 po połubniu i wieczorami jestem, nie ukrywam się pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...