romek-o Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 witam, mam problem, mam komputer, w nim 2 sieciówki (jedna zintegrowana a druga na pci), mam też drukarkę HP 2570 (ma zarówno wtyk usb jak i wtyk rj45 - drukarka ma wbudowaną kartę sieciową). Podczas ostatnich burz wskutek przepięć poszło gniazdo usb w drukarce (nie ma na nią gwarancji) i muszę mieć ją podłączoną do komputer własnie skrętką przez karty sieciowe. Internet w komputerze mam z sieci lokalnej - kabel z netem podłączyłem do sieciówki zintegrowanej na płycie głownej a kabel (utp) który idzie z drukarki podłączyłem do tej drugiej sieciówki na pci. Teraz tak, drukarka działa i drukuje poprzez połączenie jej kablem utp ale w tym momencie nie ma już internetu, dopiero jak wyłącze w panelu sterownia tą sieciówke na pci (do której podłączona jest drukarka) to mam internet W połaczeniu sieciowym sieci lokalnej mam ip 192.168.0.15 a w tym drugim połączeniu sieciowym gdzie podłączyłem drukarke mam ip 192.168.1.2 a drukarka ma ip 192.168.1.3) Jak ustawić bym internet miał brany z karty sieciowej zaintegrowanej a nie z tej na pci (tej używam tylko do podłączenia drukarki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Wykasuj brame z karty sieciowej uzywanej do polaczenia z drukarka(zostaw po prostu puste pole). Wywal tez DNSy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper86 Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Wykasuj brame z karty sieciowej uzywanej do polaczenia z drukarka(zostaw po prostu puste pole). Wywal tez DNSydokladnie tak. sieciowka na pci (ktora sie laczy z drukarka) ma miec tylko ip 192.168.1.2 i maske 255.255.255.0 (reszta pol powinna byc pusta) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...