Skocz do zawartości
qtch

Blok Wodny od Miko do taniego WC

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanko, szukam bloku wodnego do taniego wc. co sadzicie o m12 od miko ? 65zeta z zapinka to chyba tanio, ale o tej zapince to rozne rzeczy slyszalem, co wy o niej sadzicie ? a i jeszcze jedno, czy na procu moze sie skraplac woda ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bloczek spoko, o zapince to mało wiem ale powinna być dobra.

A z tym skrapalniem... U mnie woda też się skrapla na kablach i na bloku, nie popwinna się skraplac na bloku bo procek moze mieć zwarcie u mnie jest jeszce dobrze ale kto wie...

Piter, cos ciekawe jadro masz w tym Antku 8O PALAMINO 8O

A BTW , czym chlodzisz tego proca ze ci sie woda skrapla ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale o tej zapince to rozne rzeczy slyszalem, co wy o niej sadzicie ?

rzeczywiscie zapinka jest wg mnie malo dopracowana - nie daje rady black - box'owi, ale moze ja jej nie umialem zalozyc

wyglada tak :

Dołączona grafika

http://thejugde.150m.com/zap_miko.jpg

dlatego trzeba samemu sobie zrobic, ja wymyslilem cos takiego :

Dołączona grafika

http://thejugde.150m.com/blacha.jpg

Dołączona grafika

http://thejugde.150m.com/zapinka.jpg

jak widac wykonanie mierne, ale na wydziale prawa nas nie ucza jak ciac blache :)

tak na marginesie to firma MIKO zaoferowala mi ze wymieni mi moja zapinke na nowa - na 4 dziury w plycie glownej - jak ja dostane to opisze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The_judge - nie chce byc nie mily, ale ja bym czegos takiego publicznie nie pokazal, jak juz napisalem nie chce byc nie mily, ale mam uzdolnienia plastyczne, a w dodatku jestem idealista i jak widze cos takiego blisko sprzetu komuterowego to az mnie unosi - Chlopie pilnik i papier scierny do reki i napazaj :!:

PS - ja chodze do liceum ekonomicznego, ale moja zapinka na blok wyglada duzo lepiej.

Pozdrowka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The_judge - nie chce byc nie mily, ale ja bym czegos takiego publicznie nie pokazal, jak juz napisalem nie chce byc nie mily, ale mam uzdolnienia plastyczne, a w dodatku jestem idealista i jak widze cos takiego blisko sprzetu komuterowego to az mnie unosi - Chlopie pilnik i papier scierny do reki i napazaj :!: 

PS - ja chodze do liceum ekonomicznego, ale moja zapinka na blok wyglada duzo lepiej.

Pozdrowka

:oops: wiem, wiem - mi raczej chodzilo o to by sie blok trzymal a nie o wyglad - nie zajmuje sie wygladem zewnetrznym kompa (modowaniem czy modding'iem), dlatego tez i nie bede tej zapinki polerowal itd. Ale dzianx za rade :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj mialem czas by wyprobowac nowa zapinke MIKO (prototyp):

- wykonanie jest super, I klasa, estetycznie i bez zastrzezen

- plytka plexi ma dobra grubosc, nie wygina sie i bardzo dobrze

dociska blok (oczywiscie black box)

Teraz wady :

wiem ze ta ktora dostalem to prototyp i najwieksza wade jaka od razu

wykrylem to to ze otwory na rurki w plytce sa za male. Sa dopasowane

prawie na styk do koncowek doprowadzajacych H2O do bloku i zalozenie

weza jest juz niemozliwe. Ja ten problem rozwiazalem papierem

sciernym i rozgrzana blaszka ktora powiekszylem otwor - firma Miko juz dala mi potwierdzenie ze zapinki beda na 100% mialy wieksze otwory

Ja jeszcze pod zapinke podlozylem kawalek gumki tak by zapinka

idealnie przylegala do bloku.

Tak wiec przymykajac oko na niedociagniecie w postaci zamalych otworow

(w koncu jest to prototyp i kolejne zapinki beda juz dopracowane) to

w skali od 1 do 6 dalbym zapince co najmniej 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi