Skocz do zawartości
jaruczek

Dziala Tylko Jeden Watek Htt

Rekomendowane odpowiedzi

Kumpel ma prolem, podczas rarowania akurat miał wlaczonego everesta i cos ciekawego zobaczyl : <screen> WYkozystywany jest tylko jeden watek HTT :/ dziwne rowniez podczas pracy systemu uzywany jest tylko jeden

procesor to pentium 4, system xp home

post-144460-1185970259_thumb.jpg

Edytowane przez jaruczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem ja mam ;) nie mogłem wejsc na pure pc wiec kumpel napisał... Jak wida coś jest nie tak z HT :/... cholera odkad mam nowe mobo i grafe same problemy... HT oczywiscie jest wlaczone w biosie.

CPU-z tez jakis problem ma : (zalacznik)

Widzi 2 watki ale... nie da sie wybrac logical'a (zawsze sie dalo...)

w 3dmarku03 cpu test2 sie wogole nie odpala - czarny ekran...

i wogole 12k smarkow jest -.- mniej niz na starej karcie

post-143736-1185973464_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wątku ht, to jest procesor jednordzeniowy, i jeżeli się nie myle jeden watek zajmuje cała moc rdzenia, to drugi wątek sie nie odpali bo po co ? gdyby sie odpalił to i tak było by to samo gdyż oba wątki ht zajmowały by po 50% mocy rdzenia, mimo iż wskazywało by że oba pracują na 100%. Inaczej by to mogło wyglądać gdybys miał odpalone kilka procesorożernych programów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi