jaruczek Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) Kumpel ma prolem, podczas rarowania akurat miał wlaczonego everesta i cos ciekawego zobaczyl : <screen> WYkozystywany jest tylko jeden watek HTT :/ dziwne rowniez podczas pracy systemu uzywany jest tylko jeden procesor to pentium 4, system xp home Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez jaruczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Problem ja mam ;) nie mogłem wejsc na pure pc wiec kumpel napisał... Jak wida coś jest nie tak z HT :/... cholera odkad mam nowe mobo i grafe same problemy... HT oczywiscie jest wlaczone w biosie. CPU-z tez jakis problem ma : (zalacznik) Widzi 2 watki ale... nie da sie wybrac logical'a (zawsze sie dalo...) w 3dmarku03 cpu test2 sie wogole nie odpala - czarny ekran... i wogole 12k smarkow jest -.- mniej niz na starej karcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Co do wątku ht, to jest procesor jednordzeniowy, i jeżeli się nie myle jeden watek zajmuje cała moc rdzenia, to drugi wątek sie nie odpali bo po co ? gdyby sie odpalił to i tak było by to samo gdyż oba wątki ht zajmowały by po 50% mocy rdzenia, mimo iż wskazywało by że oba pracują na 100%. Inaczej by to mogło wyglądać gdybys miał odpalone kilka procesorożernych programów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 U mnie nawet jak odpalam przeglądarke to pracują obydwa wątki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...