Amokk Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Na wstepie chcialbym poprosic o wyrozumialosc jesli w moim poscie znajda sie jakies "glupoty"... Jestem poczatkujacym jesli chodzi o O/C oraz dual channel... Moim pierwszym problemem jest to iz posiadam Pamieci Spec Ops 2 x 1 GB 800MHz Dual Channel, jednak kiedy uruchomilem CPU-Z w zakladce "Memory" zobaczylem iz moje pamieci pracuja na 350.8MHz, a nie powinno byc przypadkiem 400? No chyba ze sie myle... W poscie umieszczam rowniez screen'a z CPU-Z. Jesli powinno byc 400 to bede bardzo wdzieczny za pomoc. Tak swoja droga...jakie O/C polecacie na tej plycie glownej? Bawic sie timingami czy samo FSB? Zgory dziekuje za wszelkie rady i uwagi. POZDRAWIAM pamiec.bmp procek.bmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amokk Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Innym problemem z moim mobo jest prawdopodobnie to iz wykrywa jakis blad pamieci... Posiadam BIOS Award i z z tego co wyczytalem 1 dlugi sygnal biosu przy starcie to wlasnie jakis blad ramu, mam racje? Dzwiek ktory generuje moje mobo i jednoczeni emnie martwi jest jakby 1 dlugim tonem, trwajacym ok 1 sec. Jednak wydaje mi sie ze jest to wlasnie ta dluga sekwencja poniewaz na wczesniejszej dzwiek byl jakby krotszy. Bios dalej uruchamia sie bezproblemowo, tak samo jak system wszystko dziala - CPU-Z wykrywa elegancko pamieci... no poza tym "defektem" ktory opisalem we wczesniejszym poscie. Tak reasumujac jest sie czym martwic jesli chodzi o ten dzwiek? POZDRAWIAM Z dalszych moich obserwacji wynika to iz ten "moj dluzszy" dzwiek pojawaia sie wylacznie wtedy jesli zalanczam wylaczony juz zupelnie komputer, natomiast nie pojawia sie kiedy resetuje kompa, lub bawie sie biosem... W czym moze byc problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Nowy topic, post pod postem, ehhh... http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2685-34 Z resztą na PurePC też to znajdziesz - ja jestem za leniwy na szukanie :-P Co do dźwięków mobo to masz pewnie instrukcję obsługi, więc czytaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amokk Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 suchyjastrzab insturkcje mam jednak tam zupelnie nic nie pisze o dzwiekach z mobo. Wyczytalem na necie ze w BIOSie AWARDa jeden dlugi sygnal to jakis blad ramu, jednak moj ram spisuje sie dobrze, jest wykrywane dual channel i CPU-Z tez wszystko widzi ok. Masz moze jakies sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Running Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Mam ta plyte i powiem ci tak : to twoje jedno pikiecie przy zimnym starcie zniknie jak w biosie wylaczycz ochrone przed "niekreceniem sie wentylatora " moja plyta robi htt na poziomie 250mhz ale swierszcze juz w obudowie graja wiec mysle ze twoja raczej niebedzie robila wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...