moosix Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 mam taki sprzęcik płyta Ecs k7vta3 i Athlon 2ghz w biosie jest wszystko jak trzeba ustawione, ale niestety wykrywa mi tylko 1250 Mhz, ram taktowany jest 333. Mam pyt czy na płycie należy przestawić zworki żeby FSB było 166, bo w biosie wykrywa mi tylko 100Mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 mam taki sprzęcik płyta Ecs k7vta3 i Athlon 2ghz w biosie jest wszystko jak trzeba ustawione, ale niestety wykrywa mi tylko 1250 Mhz, ram taktowany jest 333. Mam pyt czy na płycie należy przestawić zworki żeby FSB było 166, bo w biosie wykrywa mi tylko 100Mhz :lol: widze ze trzeba cie uswaidomic :wink: najprawdopodobniej nie masz athlona 2ghz tylko model 2000+ czyli 1666mhz (12,5x133) i abu ustawic jego standardowa czestotliowsc wystarczy szyne (fsb) ustawic na 133 mhz i tyle :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 a na tej płycie robi sie to zworka jest gdzies koło gniazd na tasmy dla dyskietki a pozatym masz instrukcje :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...