Mazzi Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 (edytowane) Poszukuje materialow do nauki ww. jezykow, moze ktos ma jakies ciekawe rzeczy, z ktorych korzystal, a ktore sa darmowe. glownie zalezy mi na podrecznikach w wersji elektronicznej, bardzo chetnie cos od altkomu. mam jeden skrypt odnosnie pl sql i nie ma tam zadnych zastrzezen typu copyrights, wiec moze inne rowniez nie zawieraja tej klauzuli - a powiem ze dosc sprawnie i przystepnie zebrana jest tam wiedza. Bede dzwieczny za pomoc, a osobom odsylajacym do goooogla z gory dziekuje. Edytowane 2 Sierpnia 2007 przez Mazzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Mazzi napisał(a): Poszukuje materialow do nauki ww. jezykow, moze ktos ma jakies ciekawe rzeczy, z ktorych korzystal, a ktore sa darmowe. glownie zalezy mi na podrecznikach w wersji elektronicznej, bardzo chetnie cos od altkomu. mam jeden skrypt odnosnie pl sql i nie ma tam zadnych zastrzezen typu copyrights, wiec moze inne rowniez nie zawieraja tej klauzuli - a powiem ze dosc sprawnie i przystepnie zebrana jest tam wiedza. Bede dzwieczny za pomoc, a osobom odsylajacym do goooogla z gory dziekuje. Jeśli chodzi o naukę Javy to z darmowych rzeczy najlepsze są tutoriale prosto od suna, krok po kroczku mówią co i jak. Oprócz tego dosyć dobra jest "Thinking in Java" Bruce'a Eckel, darmowy zip do pobrania z jego strony, choć najnowsze wydanie czwarte chyba nie jest za darmo. Pl/Sql - ciężko znaleźć darmowe kompendium wiedzy nie polece żadnego bo nigdy nie znalazłem czegoś dobrego i wątpie aby do tej pory coś fajnego się pokazało. Najlepszą rzeczą jaką mam dla początkujących to "Oracle PL/SQL Programming" wydawnictwa O'Reilly, niestety chyba nie jest darmowe, ale za to bardzo bardzo dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...