Skocz do zawartości
Mazzi

[pl Sql/ Java/ Delphi] Tutoriale & Pomoce

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje materialow do nauki ww. jezykow, moze ktos ma jakies ciekawe rzeczy, z ktorych korzystal, a ktore sa darmowe. glownie zalezy mi na podrecznikach w wersji elektronicznej, bardzo chetnie cos od altkomu. mam jeden skrypt odnosnie pl sql i nie ma tam zadnych zastrzezen typu copyrights, wiec moze inne rowniez nie zawieraja tej klauzuli - a powiem ze dosc sprawnie i przystepnie zebrana jest tam wiedza.

Bede dzwieczny za pomoc, a osobom odsylajacym do goooogla z gory dziekuje.

Edytowane przez Mazzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mazzi napisał(a):

Poszukuje materialow do nauki ww. jezykow, moze ktos ma jakies ciekawe rzeczy, z ktorych korzystal, a ktore sa darmowe. glownie zalezy mi na podrecznikach w wersji elektronicznej, bardzo chetnie cos od altkomu. mam jeden skrypt odnosnie pl sql i nie ma tam zadnych zastrzezen typu copyrights, wiec moze inne rowniez nie zawieraja tej klauzuli - a powiem ze dosc sprawnie i przystepnie zebrana jest tam wiedza.

Bede dzwieczny za pomoc, a osobom odsylajacym do goooogla z gory dziekuje.

Jeśli chodzi o naukę Javy to z darmowych rzeczy najlepsze są tutoriale prosto od suna, krok po kroczku mówią co i jak. Oprócz tego dosyć dobra jest "Thinking in Java" Bruce'a Eckel, darmowy zip do pobrania z jego strony, choć najnowsze wydanie czwarte chyba nie jest za darmo.

Pl/Sql - ciężko znaleźć darmowe kompendium wiedzy nie polece żadnego bo nigdy nie znalazłem czegoś dobrego i wątpie aby do tej pory coś fajnego się pokazało. Najlepszą rzeczą jaką mam dla początkujących to "Oracle PL/SQL Programming" wydawnictwa O'Reilly, niestety chyba nie jest darmowe, ale za to bardzo bardzo dobre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi