Atk Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Ostatnio przeszedlem na s939 a raczej nie do konca zlozylem sobie zestawik 6600GT AGP Atlon 3200+ Dual-Sata2 Freezer 64Pro 1GB DDRAM Hynix i tu sie pojawia problem bo po zlozeniu nie dziala dodam ze Grafa i ram dzialaja na moim starym sprzecie z k7s41 i 1.6 GHhz Duron Po zlozeniu komp sie wlacza ale to wszystko...nie rusza nawet bios caly czas czarny obraz Kiedy chce wylaczyc przez przytrzymanie Power komp sie nie wylacza i musze przez wylaczenie zasilki ;/ Ma ktos pomysl czemu?? Thx i Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 zresetuj bios ;) moze pomoze... a glosniczek systemowy masz podlaczony ?? piszczy czy nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość P.I.O.T.R. Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Tak, jak pisze Pan wyżej, spróbuj z resetem BIOS'u. Poza tym... Jaki masz zasilacz? Stawiam na na źle podłączone pamięci RAM. Spróbuj pozamieniać je w slotach. Takie problemy to najczęście wina źle włożonych pamięci... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Po zlozeniu komp sie wlacza ale to wszystko...nie rusza nawet bios caly czas czarny obraz Kiedy chce wylaczyc przez przytrzymanie Power komp sie nie wylacza i musze przez wylaczenie zasilki ;/Patrz - specjalnie dla Ciebie napisałem taki artykulik: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=240839 Czasami warto spojrzeć do FAQ zanim założy się wątek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atk Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) dobra teraz odpowiem na reszte pytan :) Tak bios restartowalem Zasilke mam 400W Fortron Ram sprawdzalem na kazdym gniezdzie Pipczyk mam podlaczony jak napisalem w temacie nie wydaje zadnych dzwiekow faq nie mialem kiedy przeczytac bo przez wakacje jestem na stancji kobiety a tam netu brak przywiozlem kompa do znajomego do servisu do sprawdzenia bo w Gdansku powiedzieli 40zl/h i to praca dlugotrwala ;o to podziekowalem Po przeczytaniu faq stwierdzam wiekszosc czynnosci zrobilem (to co moglem bez sprzetu na podmianke) restart biosa ram w roznych miejscach itp itd i nic najdziwniejsze jest tylko to ze 1 udalo mi sie odpalic kompa i bylo "pik" jak przy ruszeniu kompa niestety pozniej juz nie udalo mi sie tego osiagnac nawet przy ponownym takim podlaczeniu ;/ Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez Atk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość P.I.O.T.R. Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Jak masz taką możliwość, to spróbuj włożyć inny procesor na Socket 939. Fortron 400W to nie jest najlepszy twór FSP, aczkolwiek taki sprzęt powinien udźwignąć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 dobrze zasilanie podlaczyles? plyty s939 wymagaja dodatkowych 4 pinow dla proca moze potrzebujesz rowniez przejsciowke z 20pin>24pin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...