Skocz do zawartości
Atk

Nie Wiem Z Czym Problem Hlp

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio przeszedlem na s939 a raczej nie do konca zlozylem sobie zestawik

6600GT AGP

Atlon 3200+

Dual-Sata2

Freezer 64Pro

1GB DDRAM Hynix

i tu sie pojawia problem bo po zlozeniu nie dziala dodam ze Grafa i ram dzialaja na moim starym sprzecie z k7s41 i 1.6 GHhz Duron

Po zlozeniu komp sie wlacza ale to wszystko...nie rusza nawet bios caly czas czarny obraz Kiedy chce wylaczyc przez przytrzymanie Power komp sie nie wylacza i musze przez wylaczenie zasilki ;/

Ma ktos pomysl czemu??

Thx i Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość P.I.O.T.R.

Tak, jak pisze Pan wyżej, spróbuj z resetem BIOS'u. Poza tym... Jaki masz zasilacz? Stawiam na na źle podłączone pamięci RAM. Spróbuj pozamieniać je w slotach. Takie problemy to najczęście wina źle włożonych pamięci... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po zlozeniu komp sie wlacza ale to wszystko...nie rusza nawet bios caly czas czarny obraz Kiedy chce wylaczyc przez przytrzymanie Power komp sie nie wylacza i musze przez wylaczenie zasilki ;/

Patrz - specjalnie dla Ciebie napisałem taki artykulik:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=240839

Czasami warto spojrzeć do FAQ zanim założy się wątek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra teraz odpowiem na reszte pytan :)

Tak bios restartowalem

Zasilke mam 400W Fortron

Ram sprawdzalem na kazdym gniezdzie

Pipczyk mam podlaczony jak napisalem w temacie nie wydaje zadnych dzwiekow

faq nie mialem kiedy przeczytac bo przez wakacje jestem na stancji kobiety a tam netu brak przywiozlem kompa do znajomego do servisu do sprawdzenia bo w Gdansku powiedzieli 40zl/h i to praca dlugotrwala ;o to podziekowalem

Po przeczytaniu faq stwierdzam

wiekszosc czynnosci zrobilem (to co moglem bez sprzetu na podmianke) restart biosa ram w roznych miejscach itp itd i nic najdziwniejsze jest tylko to ze 1 udalo mi sie odpalic kompa i bylo "pik" jak przy ruszeniu kompa niestety pozniej juz nie udalo mi sie tego osiagnac nawet przy ponownym takim podlaczeniu ;/

Edytowane przez Atk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość P.I.O.T.R.

Jak masz taką możliwość, to spróbuj włożyć inny procesor na Socket 939. Fortron 400W to nie jest najlepszy twór FSP, aczkolwiek taki sprzęt powinien udźwignąć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi