xpeu Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam, posiadam Samsung 713n LCD na D-SUB, leci on sobie na przejściówce D-SUB<-DVI do GF7900GS Galaxy. Przy 60Hz chodzi dobrze, ale już na 70 mocno faluje (najlepiej widać to na napisach). Cały czas pracowałem na 60Hz, ale chce dać 75Hz, i tu zonk bo nie ma takiej opcji do wyboru, tylko do 72Hz (mniej faluje niż 70). Sterowniki do monitora mam ze strony samsunga i jak mi sie dobrze przypomina, to sterownik z MS był lepszy, ale jak odinstaluje stary to mi znajdzie tylko ten od samsunga, a z CD nie POTRAFI znaleść. Dodam jeszcze, że monitor chodzi przy 75Hz. Więc: jak usunąć sterownik z samsunga i dać mu ten od MS? (Nie chce całego windowsa od nowa stawiać) Jeszcze w zakładce INFORMATION w OSD monitora jest napisane: 64.0kHz przy 60Hz, 76.6kHz przy 72Hz. Podłączałem do innego kompa i przy 75Hz ma ~84kHz (już nie pamiętam) i działa dobrze. Edytowane 8 Sierpnia 2007 przez xpeu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Witam, posiadam Samsung 713n LCD na D-SUB, leci on sobie na przejściówce D-SUB<-DVI do GF7900GS Galaxy. Przy 60Hz chodzi dobrze, ale już na 70 mocno faluje (najlepiej widać to na napisach). Cały czas pracowałem na 60Hz, ale chce dać 75Hz, i tu zonk bo nie ma takiej opcji do wyboru, tylko do 72Hz (mniej faluje niż 70). Sterowniki do monitora mam ze strony samsunga i jak mi sie dobrze przypomina, to sterownik z MS był lepszy, ale jak odinstaluje stary to mi znajdzie tylko ten od samsunga, a z CD nie POTRAFI znaleść. Dodam jeszcze, że monitor chodzi przy 75Hz. Więc: jak usunąć sterownik z samsunga i dać mu ten od MS? (Nie chce całego windowsa od nowa stawiać) Jeszcze w zakładce INFORMATION w OSD monitora jest napisane: 64.0kHz przy 60Hz, 76.6kHz przy 72Hz. Podłączałem do innego kompa i przy 75Hz ma ~84kHz (już nie pamiętam) i działa dobrze. to samo miałem na samsungu 932B, po zainstalowaniu oryginalnych sterów umożliwiał tylko 60Hz cały czas używałem sterów domyślnych i 75Hz - nie było żadnych problemów z monitorem odinstaluj sterownik samsunga i daj jako monitor PNP BTW: falowanie moze być spowodowane zakłóceniami np od kabla sieciowego(netu) lub sygnału tunera telewizyjnego (kartaTV) albo z połączenia VGA->telewizor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpeu Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Tylko jak odinstaluje te od samsunga to zaraz je potem znajduje ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Tylko jak odinstaluje te od samsunga to zaraz je potem znajduje ;/ "Przywróc sterownik" nie działa ? jesli nie to zmien sterownik ręcznie- na siłę na Monitor Plug n Play Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpeu Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 (edytowane) Nie ma właśnie żadnych z Przywróć sterownik. A na siłę to poprobuje, może uda mi się usunąć stery z samsunga ręcznie. Zrobiłem inaczej, odinstalowałem i zmieniłem potem na 75Hz na tym co się dało, i na razie działa. Wykryło tego 713n na sterach samsunga ale jak nie zmienię odświeżania to może będzie śmigać :-) Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez xpeu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Nie ma właśnie żadnych z Przywróć sterownik. A na siłę to poprobuje, może uda mi się usunąć stery z samsunga ręcznie. nie usuwaj tylko zamień na inny sterownik z listy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpeu Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 A no racja, ta opcja mi gdzieś umknęła, dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 To ja również się przyłączę do tematu. Nie będę zakładał nowego. Rowniez mam ten sam problem. Tylko że zmiana sterownika z Samsunga na windowsowego nic nie pomaga. Monitor jak w podpisie 710N i na rozdziałce 1024x768 przy 75Hz rowniez obraz faluje. Co moze byc przyczyna? Dodam ze nic nie mam pod niego podpiętego i nie ma zadnych zaklocen ;/ Czyzby do wymiany matryca? Czy to podlega gwarancji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...