tanx Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Witam, kupilem 10 komputerow poleasingowych od firmy zajmujacej sie wymiana komputerow w firmach. Kupilem to jako osoba prywatna, zandych faktur rachunkow itd. Płyty dyski wszytsko praktycznie sprzedałem, pozostało mi 10 obudów, problem w tym ze kazda ma naklejona licencje win 98 se PL, i czy moge legalnie sprzedac obudowy z licencjami i napisac na aukcji ze osoba ktora bedzie posiadala obudowe bedize miala legalny system windows 98 se?? Z tego co slyszalem to dowodem oryginalnosci wlasnie jest naklejjka licencji oraz z czescia komputerowa wolno mi sprzedawac licencje na windowsa, ale wole sie pierw dokladnie rozeznac, gdyz wiem jakie kary microsoft daje i nie chce miec klopotow. Prosze o wasza porade. Mam nadzieje ze temat dobrze umieściłem, jeśli było już gdzieś takie pytanie, bądź w złym miejscu zadałem pytanie z góry przepraszam moderatorow i prosze oszczedzic mi % :D Z góry dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 "Jeśli zaś odsprzedaje ten system, to OEM-ma można odsprzedać tylko z komputerem na którym został zainstalowany. Paczka z nowym systemem powinna zawierać krążek, podręcznik, certyfikat (naklejkę) i sprzedawca powinien wystawić dowód sprzedaży ( faktura , paragon)" takie coś wyczytałem, ale dla pewności proponuje zadzwonić do M$ Polska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 przy 98 nie powinno byc problemu tylko dla uzytkownika domowego(pozatym malo kto uzywa 98) z xp juz tak nie zrobisz bo licencja oem przypisana jest do plyty glownej...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...