pjasio253 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Proszę, wytłumaczcie mi jak rolnik krowie na granicy, pewne zależności: Mam TV Thomson 29' 100Hz, posiadający m.in. wejście component, do którego mam zamiar podłączyć odtwarzacz DVD, prawdopodobnie będzie to Pioneer DV-600. I tu zaczyna się moje zakręcenie - mam zamiar oglądać w większości filmy DivX, jak do tego będą się miały bajery tego Pioneera np.skaler 720p, czy ich uruchomienie cokolwiek zmieni w jakości obrazu na moim TV? Czy takie zabawki jak skalery sprawdzają się tylko w TV ze złączem HDMI? PS. Mój TV ma w menu obraz opcje: 100Hz, Progresive scan, HiPix. Czy w związku z tym co napisałem wyżej może to coś dać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chicony Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 (...) bajery tego Pioneera np.skaler 720p, czy ich uruchomienie cokolwiek zmieni w jakości obrazu na moim TV? Czy takie zabawki jak skalery sprawdzają się tylko w TV ze złączem HDMI? PS. Mój TV ma w menu obraz opcje: 100Hz, Progresive scan, HiPix. Czy w związku z tym co napisałem wyżej może to coś dać? Według mnie do obsługi skalera 720p potrzebny jest TV ze złączem HDMI. Jego uruchomienia na twoim TV może nawet pogorszyć jakość obrazu. Bynajmniej na moim telewizorze uruchomienie skalera wywołało znaczne pogorszenie jakości wyświetlanego obrazu (mój TV Unimor 3A, DVD Thomson 265). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...