Skocz do zawartości
xtxpwp3

Msi K8t Neo2-f V2.0 Viak8t800pro Socket 939

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, właśnie zamówiłem sobie tą płytę (MSI K8T Neo2-F v2.0 VIAK8T800Pro Socket 939) z procesorem PROCESOR AMD ATHLON 64 X2 4200 i chciałem się dowiedzieć czy zrobiłem dobry interes ? Czy komp będzie dosyć wydajny do gier ? mam 1 GB ramu KINGSTON <_<

EDIT

mam kartę graficzną GeForca 7600 GS :lol:

Edytowane przez xtxpwp3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlaczego AM2? ja miałem tę płytę do niedawna i wydajnością wcale nie ustępowała innym, oczywiście nie ma mowy o jakimś wielki overclockingu gdyż pod tym względem jest słabiutko jednakże na stockowych ustawieniach jest porównywalna do innych i jezeli tylko ktoś ma grafikę na AGP i nie chce jej zmieniać to ta płyta jest spoko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tą samą płte z athlonem 3500+. Na standardowym napieciu cisne procka na 2,6ghz. NIestety mam kośc ram INFINEON która hamuje mi FSb (220 i dalej nie ruszy). Wcześniej miałem tylko jedną Aeneon i doszedłem równo do 2695mhz i zrobił poprawnie 32m w super pi. To było w zime i jechaęłm na boxie :D. Teraz ze względu na ograniczającą drugą kość mam procka na 2420mhz. Właśnie zastanawiam się czy nie wsadzić do mojej płyty x2-3800 i zamienić obie kosci na 1 1GB kingston i dojechać procka na 2,5 Ghz. Jak myślicie ? Za ile mógłbym sprzedać mojego proca ? 100% sprawny , BOX , 14 miesięcy gwarancji(lub 20 nie pamiętam.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

różnice są pomijalne w codziennym użytkowaniu jednakże jak kolega wyżej nadmienił jeżeli składasz komputer od podstaw lepszym wyjściem jest podstawka AM2, w 939 warto inwestować tylko wtedy jeżeli po prostu chcesz trochę bebechów ze starego komputera umieścić w nowym :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już zrozumiałem dzięki za pomoc :wink:

Pozdrawiam

co prawda stary post ale się podepnę...bo mam grafikę 7800 GS pod agp i tak juz sobie myślałem...

http://www.allegro.pl/item256963299_msi_k8...wa_rdzenie.html

jest takie cos za małą cenę (mam do tego Kingstone 2x512 , wspomnianą grafikę 7800GS eVga oc na g71,zasiłka Chieftec 360) czy lepiej coś w kierunku AM2 ?(4800x2) tylko tu musiałbym dokupić ddr2 no i wybór płyty z agp jest między ashrokiem nf3 i msi...czyli wychodzi o te 200-300 wiecej. Zastanawia mnie głównie to czy mój zasilacz pociągnie tego procka ,bo on ciągnie 89W a pod AM2 65W...dodam że nie zamierzam nic podkręcać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi