psemeq Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 (edytowane) witam. mam na oku taki maly pomysl: blok na cpu chce zastosowac cos w podobie nukleona czy x3n. i jak sie domyslam przewody na czerwono musialy by byc szeresze. chce zrobic te czarne na 8/10 to czerone wystarczyloby zrobic 10/12? i czy pompka blackwater (280l/h) wystarczy?? z gory dzieki i pozdrawiam //edit. chodzi tu o to ze wiekszy przeplyw osiagne i mniejszy (tak mi sie wydaje) opor. bo woda idzie rownolegle przez 2 bloki a nie szeregowo. dzieki temu woda powinna miec mniejsza predkosci i mniejszy opor... tak mi sie wydaje :P a wiekszy przeplyw wody przez procesor pomoze uzyskac mniejsze temp. Edytowane 14 Sierpnia 2007 przez psemeq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Nie muszą być szersze, nie myśl też, że połączenie równolegle polepszy Ci temperatury, testowałem - 0* różnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 prędkośc bedzie taka jak prędkość w miejscu najciaśniejszym, czyli reasumując złączenie węzy za GPU i NB będzie blokowała wiekszy przepływ, ale kombinuj dalej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...