Skocz do zawartości
Momo

Połączenie 2 komputerów przez LPT

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy jest możliwe połączenie dwóch komputerów (jeden na win xp drugi na win 98) przez porty LPT?

Jeden z nich to stary laptop i muszę zgrać z niego sporo dokumentów bo muszę zrobić formatowanie dysku. Nie bardzo widzi mi się przenoszenie tego za pomocą dyskietek.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Czy jest możliwe połączenie dwóch komputerów (jeden na win xp drugi na win 98) przez porty LPT?

Jeden z nich to stary laptop i muszę zgrać z niego sporo dokumentów bo muszę zrobić formatowanie dysku. Nie bardzo widzi mi się przenoszenie tego za pomocą dyskietek.

pozdrawiam

Poszukaj

Da sie!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, nabyłem kabel, podłączyłem komputery i nadal nici.

Próbowałem za pomocą win comandera i nie widzą się.

Próbowałem ustawić połączenie kablowe w win xp i też się nie widzą.

Czy ktoś ma jakieś pomysły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja łączyłem kiedyś ze sobą 2 kompy ale na win 98se oba. Wybierałem bezpośrednie połączenie kablowe. Jeden komp był host drugi gość. Faktycznie transfer kosmiczny ale zawsze coś. ja miałem chyba z 300kb o ile pamiętam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym takie przenoszenie zrobil przy uzyciu norton commandera przez comy albo przez lpty (najlepiej by bylo sieciowki podlaczyc ofcoz, ale jak nie mozna to sie trzeba obejsc), nigdy mi polaczenie kablowe cos w windach za bardzo nie chcialo dzialac a w nortonie smiga za kazdym raziem. moze nie dziala bo masz dwa rozne systemy? kiedys mi sie udalo odpalic polaczenie kablowe na dwoch win98 przez comy i na zawrotnej predkosci 9600bps :P ale w nowszych generacjach nawet nie widzialem czy cos takiego jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgrałem dokumenty na dyskietki i teraz mam inny problem.

Próbuję zainstalować 98 SE (było 98) i mam problem z odpaleniem laptopa z dyskietki startowej.

Wogóle coś dziwnego jest ze stacją dyskietek bo nie czyta dysków zapisanych na drugim komputerze i odwrotnie.

Przy starcie wyskakuje komunikat I/O error, replace the disk, and then press any key.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...