napster666 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 zasilacz to Tagan 480W - U15 Easycon Serie i myślę że to nie jego wina, reszta sprzętu to 8800 gts, e6750, Asus P5K SE Intel P35, komp się zwiesza na sekundę i się restartuje. Ten problem mam od dziś, nic nie było zmieniane itp. Temperatury w normie, chipset na MB ma temp. czasem 47 i więcej a normalnie 43 C, sprzęt nie jest kręcony. Takie sytuacje mam podczas grania a nawet podczas zwykłej pracy na kompie lub czasem jak nic się nie robi. Jakieś pomysły co to może być ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Spróbuj mimo wszystko zmienic tryb pracy zasilacza (split - combine). Jaki masz obecnie tryb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster666 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 aktualnie combine, kompa mam prawie tydzień i by coś takiego by sie dopiero teraz ujawniło ? Nie zawsze sie restartuje. Jak jest różnica między split a combine ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 W trybie split masz dwie linie 12V po 20A, możesz je łacznie obciążyć nie wiecej niż 30A. W trybie combine masz zasilacz z jedna linią 12V 30A, więc możesz na dowolnej wiązce obciązyć ją prądem 30A, jeśli tylko przewody wytrzymają taki prąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster666 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 ok teraz wiem że to jest wina za niskiego napięcia na pamięciach, jest 1.8 a powinno być 2.1. Teraz mam kolejny problem, jak zmienić napięcie na płycie asus p5k se ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...