petrumi Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Witam, testuje pamięci G.Skill F2-6400PHU1-1GBHZ na płycie P5N32-E SLI. Z testów w sieci i zasłyszanych opinii spodziewałem się lepszych wyników ale trudno, może brak mi skilla ;) Wgrałem najnowszy bios od płyty. Procek na default. Max co mi się udało osiągnąć to 4-4-4-12 2T na 466Mhz. Przy ustawieniu wyższych taktów muszę wyjmować zworkę. Ustawianie napięcia nawet 2,5V (bios) nic nie daje. Podobnie jak zmiana na 5-5-5-15 2T. Nic nie zmieniam w biosie poza napięciem na memki. Można liczyć na jakieś wasze wskazówki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Nie kręć w trybie unlinked, bo tak nic nie zdziałasz. Pokręć na linked. Niestety nie znam się na statycznych dzielnikach na 680i, więc nie pomogę. Jak jest 2:3 to ustaw procka na stock (333x9), dzielnik 2:3, timingi 4-4-4-4, napięcie 2.4V i jeśli ruszą to Microny ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 (edytowane) Sprawdzę po pracy. A jak ustawić dla procka 3,71Ghz? Linked już nie wstaje. W wymarłym wątku o moim mobo były wskazówki, że koniecznie należy pobawić się timingami alpha. Ale niestety nie mam pojęcia na czym ta zabawa polega. Edytowane 16 Sierpnia 2007 przez petrumi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...