Tompior Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Witam, posiadam kasperskiego internet security 6.0.2.614, mam z nim pewien problem. Kiedy gram w warcrafta 3 i chce zalozyc gre, to inni nie moga sie do mnie polaczyc. Zrobilem wyjatki w firewalluu windosowskim, dodalem frozen throne (wc3) do trusted zone w kasperskim i ludzie nadal nie moga sie polaczyc. Jedynym wyjsciem jest jak narazie wylaczanie kasperskiego na czas gry. Ktos moze wie jak to ustawic?:< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbik Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 (edytowane) Tompior napisał(a): Witam, posiadam kasperskiego internet security 6.0.2.614, mam z nim pewien problem. Kiedy gram w warcrafta 3 i chce zalozyc gre, to inni nie moga sie do mnie polaczyc. Zrobilem wyjatki w firewalluu windosowskim, dodalem frozen throne (wc3) do trusted zone w kasperskim i ludzie nadal nie moga sie polaczyc. Jedynym wyjsciem jest jak narazie wylaczanie kasperskiego na czas gry. Ktos moze wie jak to ustawic?:< Po pierwsze.. to nie uzywaj 2 firewalli w tyhm samym czasie.. tego windowsowego wylacz. Po drugie...ustaw sobie siec lokalna jako zaufana... A jak chce Ci sie bawic... to w regulach filtrowania pakietow musisz poustawiac jakie IP z sieci maja miec dostep do Ciebie na jakich portach. Edytowane 16 Sierpnia 2007 przez qbik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 qbik napisał(a): Po pierwsze.. to nie uzywaj 2 firewalli w tyhm samym czasie.. tego windowsowego wylacz. Po drugie...ustaw sobie siec lokalna jako zaufana... A jak chce Ci sie bawic... to w regulach filtrowania pakietow musisz poustawiac jakie IP z sieci maja miec dostep do Ciebie na jakich portach. Kiedy wylacze firewalla windosowskiego to pokazuje sie dymek, ze fwall jest wylaczony. Jak ustawic cala siec lokalna?? Ja umiem tylko 1 plik dodac: trusted zone-->trusted applications-->add--> no i wybieram plik exe. Jak cala siec dodac?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbik Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Tompior napisał(a): Kiedy wylacze firewalla windosowskiego to pokazuje sie dymek, ze fwall jest wylaczony. Jak ustawic cala siec lokalna?? Ja umiem tylko 1 plik dodac: trusted zone-->trusted applications-->add--> no i wybieram plik exe. Jak cala siec dodac?:D Hm...to dziwne,ze dymek Ci wyskakuje, bo windows powinien rozpoznac KIS'a jako firewalla. Tak jest u mnie. A jak dymek Cie denerwuje to wylacz to powiadomienie i z glowy;) Jak sobie wejdziesz w ustawienia anti-hackera to masz tam zakladke strefy... podswietlasz siec lokalna i klikasz modyfikuj... i tam ustawiasz ja jaka zaufana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Dodalem do trusted i nadal inni nie moga sie do mnie podlaczyc gdy kaspersky jest wlaczony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbik Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Tompior napisał(a): Dodalem do trusted i nadal inni nie moga sie do mnie podlaczyc gdy kaspersky jest wlaczony. Hmm.. no to nie wiem co to moze byc... bede myslal... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Mam dodatkowy problem. Siostra siedziala przy kompie, wyskoczylo jej okienko z anty vira (pewnie z polaczeniem firefoxa) i pewnie nacisnela deny. Kiedy uruchamiam firefoxa, nie moze nawiazac polaczenia, zadna strona sie nie uruchamia. Jak to odblokowac?:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbik Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Tompior napisał(a): Mam dodatkowy problem. Siostra siedziala przy kompie, wyskoczylo jej okienko z anty vira (pewnie z polaczeniem firefoxa) i pewnie nacisnela deny. Kiedy uruchamiam firefoxa, nie moze nawiazac polaczenia, zadna strona sie nie uruchamia. Jak to odblokowac?:P Klikasz w ustawienia anti-hackera i otwiera Ci sie nowe okienko. Na pierwszym planie masz zakladke reguly dla aplikacji... znajdujesz tam firefoxa i albo zmieniasz reguly, albo go usun w ogole i przy nastepnym odpaleniu przgladarki znowu poprosi Cie o ustawienie reguly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...