Armani01 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 (edytowane) Zastanawiam się nad zakupem nowego KOMPA, chcę aby obejmował wszystkie najnowsze rozwiązania ... tak aby swobodnie mógł posłużyć mi ze 4 lata ... zaś w miedzy czasie, robił bym jego upgrade ... Stąd problem z płytą ... wstępnie ustaliłem że MSI P35 Neo2-FR - P35, SATA II, DDR 2, PCI-Ex, S-775, to będzie najlepszy wybór ale problem tkwi w tym ze nie ma DDR3 ... i pewnie jak ją kupie to w ciągu pół roku rynek opanuje nowy standard kości a ja zostanę z płytką która jego nie obsługuje ... Jest jeszcze MSI P35 Neo COMBO-F - P35, SATA II, DDR 3, PCI-Ex, S-775, która poniekąd rozwiązuje mój problem ... ale co z OC na niej ?? Czy da się na niej z powodzeniem kręcić powiedzmy Core 2 duo 4400 lub 6750 + 8800 GTS + Goodram Pro 900 itd ... ?? Czy może mam się wstrzymać ?? TO NIE JEST TEMAT CO KUPIĆ ?? ale czy warto kupować płyty combo skoro mają ograniczenia DDR3 w podobnym przedziale MHz ???? oraz kiedy wejdzie na 100% DDR3 Edytowane 16 Sierpnia 2007 przez Armani01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Jak standard DDR3 opanuje nasze kompy w ciągu pół roku, to kupię PS3 :D A tak na serio raczej na to nie licz. Płyta z możliwością obsługi DDR2 i DDR3 jest na pewno interesująca, ale według mnie to taka przejściówka. ECS K7S5A tez miała możliwość obsługi SDR i DDR. Asrock Dual Vista 4Core (tak się chyba nazywa) też ma DDR i DDR2, AGP i PCI-E, ale wątpię, żeby miała jakieś niesamowite możliwości. DDR3 na razie zaliczyłbym jako ciekawostkę. Dobre DDR2 (np. OCZ Reaper) praktycznie nie ustępują DDR3, a są sporo tańsze. I zapewne długo pozostaną. Wiesz ile procent w benchmarkach i grach dają szybsze pamięci? Kilka procent to max. Ja bym polecił od siebie, dobry sprzęt na teraz (na DDR2 i C2D), ale jeśli będzie obsługiwać Penryna i DDR3 to działa to tylko na jego korzyść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 (edytowane) tylko ze pewnie potem ceny ddr3 beda duzo nizsze niz ddr2...tak jak teraz ddr2 i ddr1. Ale imho kup dobra plyte na ddr2 w przeciagu roku uzbieraj 4gb ramu i starczy na pare lat;) Edytowane 16 Sierpnia 2007 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zastanawiam się nad zakupem nowego KOMPA, chcę aby obejmował wszystkie najnowsze rozwiązania ... tak aby swobodnie mógł posłużyć mi ze 4 lata ... zaś w miedzy czasie, robił bym jego upgrade ... Stąd problem z płytą ... wstępnie ustaliłem że MSI P35 Neo2-FR - P35, SATA II, DDR 2, PCI-Ex, S-775, to będzie najlepszy wybór ale problem tkwi w tym ze nie ma DDR3 ... i pewnie jak ją kupie to w ciągu pół roku rynek opanuje nowy standard kości a ja zostanę z płytką która jego nie obsługuje ... Jest jeszcze MSI P35 Neo COMBO-F - P35, SATA II, DDR 3, PCI-Ex, S-775, która poniekąd rozwiązuje mój problem ... ale co z OC na niej ?? Czy da się na niej z powodzeniem kręcić powiedzmy Core 2 duo 4400 lub 6750 + 8800 GTS + Goodram Pro 900 itd ... ?? Czy może mam się wstrzymać ?? TO NIE JEST TEMAT CO KUPIĆ ?? ale czy warto kupować płyty combo skoro mają ograniczenia DDR3 w podobnym przedziale MHz ???? oraz kiedy wejdzie na 100% DDR3 co do płyt, to nie bierz modeli obsługujących DDR3. Cena DDR3 jest zbyt wysoka, w porównaniu do wręcz symbolicznego wzrostu wydajności. Kupując płytę typu kombo (DDR2&DDR3) skazujesz siebie na mniejsze możliwości upgreade'u, jako że dostaniesz mało slotów DDR2 i równie mało DDR3. Kup 4GB DDR2 i starczy na lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...