Alt Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Witam Jestem od roku jestem szczęśliwym posiadaczem pamięci Good RAM PRO 800 MHz 2x1 GB ; ) . Nie miałem z nimi żadnych problemów , ale też nie mogę oceniać ich pod względem overclockingu bowiem nie kręciłem ich jeszcze :wink: . Obecnie pamięci DDR II bardzo staniały, za swoje Good RAMY płaciłem ok 800 - 900zł teraz dostane je za ok 450zł ehh... no , ale nie ma co rozpaczać technika idzie do przodu. ; ) Kilka Dni Temu zainstalowałem sobie Viste w wersji 64 bitowej aby przetestować jej możliwośći , po uprzednim dopieszczeniu jej z ciekawości odpaliłem Windosowski Menadżer Zadań chcę podkreślić , że nie korzystam ze stylu Aero i innych wodotrysków Doznałem szoku 1,10GB Użytej Pamięci przy 10 - 12 % użyciu Procesora Odpalone usługi : Photoshop CS2(nie wykonywałem w nim żadnej pracy) , Moorhunt , włączony Film w programie Nero Show Time. Wracając do sedna sprawy Na codzień korzystam z Linuxa , ale z pewnym przyczyn np. Photoshop , Macromedia Flash i innych programów , których nie da odpalić się w środowisku Linux niestety jestem zmuszony używać produktu M$ Zastanawiam się nad kupnem dodatkowych 2x1GB , albo 1x1GB, pamięci są obecnie bardzo tanie i chciałbym ten fakt wykorzystać . Nie wiem co będzie za kilka miesięcy mogą one stanieć , ale też drastycznie podrożeć :sad: Mam kilka Pytań Standardowy Windows XP Pro Sp2 32 bit obsługuje Max 3 GB RAMU ? Jak sprawa z pamięcią wygląda w systemie Linux chodzi mi tu wyłącznie o wersje 32 bit ? Jakie konkretnie pamięci mógłbym dokupić ? Czy warto dokupić 1x1GB czy 2x1GB ? Chciałbym żeby pamięci nie gryzły się z Moimi GoodRamami i w przyszłości można byłoby wysinąć z nich coś więcej o/c :D Proszę o pomoc Pozdrawiam B) B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 najlepiej 2x2GB mieć w dualu jak już Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...