Linoge Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 witam serdecznie, mam dosc dziwny problem i za bardzo nie wiem jak go rozwiazac dotyczy on zapewne systemu winxp ( przynajmniej takie sa moje przypuszczenia). Do rzeczy. Wlaczam wczoraj kompa wieczorem ( ok 23) godzine wczesniej jeszcze chodzilo wszystko normalnie. Zalaczylem foobara i polozylem sie spac 20 min pozniej chcialem dodac cos do playlisty budze monit a tu setki jakis bledow oraz raporty z nvidia sil... ze do karty jest dostarczane za malo mocy ? z trudem uruchomilem ponownie odpala tempy a tu jakie dziwne skoki 66 do 4 przy czym kiedy jest czworka slider po prawej zapelnia sie do czerwonosci. karta orgnoleptycznie nie ma wiecej niz 50 zazwyczaj miala okolo 40. w 3d marku nie mialem bledow. Jak sie pozbyc tego denerwujacego komunikatu co moglo byc przyczyna takich wydarzen ? (oczywiscie wszystkie kabelki dodatkowe podpiete dedytkowany z zasilacz oraz przejsciowka by wyeliminowac uszkodzenie tego pierwszego ;) ) Jakies propozycje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 wiem ze to żadne rozwiazanie... ale sprawdź na innym zasilaczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 (edytowane) problem w tym ze nie mam zadnego mocnego pod reka najbardziej mnie dziwia te skoki temperatury jakby jakis scalak pozegnal sie z nami :| cos takiego dostaje ;/ Aby zabezpieczyć sprzęt przed ewentualnym uszkodzeniem lub doprowadzeniem do zablokowania systemu, procesor graficzny zmniejszył swoją wydajność do poziomu umożliwiającego bezpieczne kontynuowanie wykonywanych operacji. Edytowane 19 Sierpnia 2007 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Posprawdzaj dokładnie grafę, bo karty nVidii mają przy 130C próg spowolnienia. Radiator może nie być gorący, bo np. niedokładnie styka się z rdzeniem - może coś się obluzowało?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Weź pod "lupę" zasilanie tej karty, czy styki są czyste, siedzą wtyki w gniazdach odpowienio mocno, spróbuj podłączyć bez tej przejściówki jeśli jest taka możliwość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 okej dzieki jak najszybciej wszystko sprawdze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...