sebolek321 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 cześć jestem tu nowy ale czytałem kilka postów o podkręcaniu i coś tam wiem ale wrócmy do temtu chciałem podkręcić procka programem easy tune 5 ale jest taki problem że nie jest dostępna opcja "overclocikng" i nie moge nic zrobić. moj sprzet to Gigabyte GA-M61VME-S2 i athlon 64 3200+ Prosze o porady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samuelson Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Podkrec procka po przez zmiane ustawien w biosie Fsb i mnoznika .....to tak w skrócie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Pierwsze: Znasz się na podkręcaniu? Wiesz jakie wartości i w jaki sposób poprzestawiać? Jeżeli nie - to googluj, bo poradników w Internecie jest mnóstwo - po co my mamy je tobie tutaj przepisywać? Drugie: Jakie masz chłodzenie i zasilacz? Trzecie: Podkręcamy w BIOSie, a nie poprzez program. Samuelson: Nie. W przypadku K8 (procesory 64-bitowe) sytuacja nie wygląda tak prosto jak w 32-bitowych (że kręcisz tylko FSB i mnożnikiem podnosząc napięcie). Musisz uważać też na częstotliwość HTT, dzielnik pamięci i tak dalej (dokładnie na czym to polega nie będę pisał z w/w powodu). Sebolek321: Jeżeli Twój Athlon64 ma jądro Venice i masz dobre chłodzenie, to powinieneś go spokojnie podciągnąć do 2.6-2.7GHz (patrz mój sig) - niemal wszystkie Venice kręciły się do takich częstotliwości. Jeżeli nie wiesz jakie masz jądro - sprawdź programem CPU-Z. Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...