Skocz do zawartości
yogy

Gateway M-6816 +xp

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Tydzień temu dostałem ze stanów gateway m-6816 z vistą - http://support.gateway.com/s/Mobile/2007/T...14558Rsp2.shtml

- zmieniłem system na xp pro sp2 pl - i tu pojawiły się problemy. W systemie mam 3 urządzenia nieznane niezainstalowane -nie wiem jakie. Sterowniki na stronie producenta są tylko pod vistę, ale everestem sprawdziłem sprzęt i pościągałem stery od producentów części - działa lan kabel/air, modem, kamera, grafa, chipset, sata, czytnik kart. Problemem jest dźwięk - na viście (sigma tel high definition audio codec) i w evereście wykrywa mi sigma tel stac9205@intel 82801hbm(ich8m) - zainstalowałem kb888111 i stery ze strony intela (w desperacji sprawdziłem kilka wersji) ale w menedżerze pokazuje mi (do wyboru w zależności od kolejności instalowania/rodzaju drivera) - sigma tel high definition audio codec bez wykrzyknika ale dźwięku brak, albo to samo z wykrzyknikiem i info że nie może włączyć urządzenia (kod 10) - i brak dźwięku. Modem agere na hda zainstalowany prawidłowo.drugi problem to taki, że po zainstalowaniu sterów do chipsetu/grafiki jasność panelu lcd robi się minimalna i nie da sie tego obejść ani innymi sterami, ani ustawieniami czy zmianą w programie nhc. Nie działają też klawisze funkcyjne (Fn+coś) - mimo że znalazłem sterownik pod xp w innym modelu gatewaya związany z klawiaturą. System kilkakrotnie reinstalowany, żadnych śmieci - tylko sterowniki i autopatcher. Niestety serwis gatewaya nie udzielił mi do tej pory odpowiedzi na powyższe pytania. Troche tego napisałem ale mam nadzieję, że dostanę konkretne odpowiedzi bo powrót do visty nie wchodzi w grę.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi