Aert Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam. To znowu ja i znowu mam problem. Wczoraj pisałem o karcie graf. okazało sie ze to przegrzewające sie pamieci. Teraz jednak mam większy kłopot z podkreceniem mojego athlona 3200+ venice s939. na płycie asus a8n-sli-se. Procka podkręcałem zgodnie z radami na stronie http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=177-3 wersja pierwsza łatwiejsza. Zrobiłem wszystko co tam napisali. Dochodze do 2.2 ghz jest miodzio niestety jak daje 2.25 ghz juz jest kicha;/ ładuje sie win po restarcie (czasem a w innych przypadkach wchodzii do biosu i widac tylko nazwy np. power i nic wiecej taki pasek jest tylko) i właczam cpu-z. Pokazuje mi wtedy multiplier x8 (przy 2.2ghz było x10) i core speed spada do 1.8 ghz. Mysle że to wina płyty gł która nie pozwala bardziej podkrecic proca jednak chciał bym sie upewnić. Prosze o odp. Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez Aert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Znaczy się zrobiłeś podstawowe rzeczy: obniżyłeś HT do 3, ustawiłeś timingi pamięci na sztywno ( bez żadnych auto ), przestawiłeś dzielnik pamieci na sztywno na niższy ( np. 166 150 133 ) IMO powinno być w podstawowych zagadnieniach. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...%C4%99canie+a64 http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=1249410 Powinno wystarczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aert Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 A czy ręczne ustawienie w biosie multiplier z auto na x10 grozi uszkodzeniem sprzętu badź innym przykrym skutkiem? Prosze o odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) Nie - krótko mówiąc [; Ot mnożnik procesora - zwykle się ustawia na max chyba, że chce sie wybadać możliwości płyty co do htt .. Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) nie (byłem troszkę wolniejszy) Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez woj84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aert Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Dziekuje wam za odp. Troche sie bałem ustawić x10 nie wiedząc czym to grozi. Dziwi mnie tylko że dają te 50mhz wiecej płyta gł lub bios sama ustawia multiplier na x8 ;/ Mam nadzieje teraz uzyskac zancznie lepsze wyniki niż tylko 2.2ghz. Pozdrawiam was i jeszcze raz dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...