goshua Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Przerzuciłem się dziś z 94.24 na 162.18 (bo wypada, no i demo Bioshocka się wysypuje). Niestety, o ile z 94,24 nie miałem żadnych problemów, to nowy FW nie potrafi współgrać z monitorem o rozdzielczości 1440x900 (Samsung 931BW). Niby w ustawieniach karty zaznaczona jest ta rozdzielczość, ale menu monitora mówi, że jest 1280x960. W dodatku trzeba scrollować w prawo, żeby zobaczyć prawą część pulpitu. Czy ktoś ma jakiś pomysł, co z tym zrobić? Wyczyściłem sterowniki nVidii Driver Cleanerem i zainstalowałem 162.18 ponownie. Sterowniki monitora też. Nic to nie dało. Próbowałem też wszystkich opcji pod zakładką "zmień skalowanie monitora płaskiego". [gluteus maximus]. Mogę oczywiście wrócić do 94.24 (szczególnie, że ta wersja ma jeszcze stary dobry panel, a nie to badziewie), ale zamierzam kupić Bioshock i chcę mieć pewność, że nie będzie się sypał. No i chcę normalny pulpit, bez scrollowania. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) mialem podobny problem. przetestowałem dziesiątki rożnych sterowników modowanych i niemodowanych powyżej 94.24 i w większości (99%), efekt był taki jak opisujesz albo wydajność zauważalnie niższa (jedna albo 2 wersje sterów NGO chyba 158.22 zadziałały prawidłowo). po dwóch dniach walki łącznie z grzebaniem w plikach .inf, powróciłem do sterowników 94.24 ;) i wszystko działa jak powinno i zdecydowanie szybciej. ale jak musisz mieć nowsze stery to spróbuj: Open Nvidia Control Panel Select Manage Custom Resolutions Select Allow modes not exposed by the display Select Create UNDER CUSTOM DISPLAY MODE: Enter Horizontal desktop pixels: 1440 Enter Vertical desktop lines: 900 I did not change GDI Refresh rate or Bits per pixel Select Advanced UNDER BACK-END PARAMETERS Set Timing standard to: Custom Change Active horizontal pixels to 1440 Change Active vertical lines to 900 UNDER FRONT-END PARAMETERS Set Scaling type: to Fixed Aspect Set Active horizontal pixels to: 1440 Set Active Vertical lines to: 900 albo ponoć w w tej wersji beta sterów jest ten problem rozwiązany polecam lekturę forums.nvidia.com dużo osób z rożnymi monitorami widescreen psioczy na stery nvidia Edytowane 22 Sierpnia 2007 przez lukebed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Ja z digital polaczenia gdzie byl problem przeszedlem na analog i jest git tzn bylo bo najnowsze stery rozwiazly problem i znowu polaczylem lcdka digitalem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...