fields Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Oblukajcie ten tescik - blok na proca MCW6500-T z zintegrowanym ogniwem peltiera 226W :) Co prawda pobiera to troche mocym, ale dziala calkiem niezle :) Blok wodny oparty o Diamond Pin Matrix - cena okolo 160 USD. http://www.burnoutpc.com/modules/smartsect...=266&page=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrees Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Z testu wynika, że blok jest co prawda wydajny ale, jak to bywa z peltierami, bardzo problematyczny w użytkowaniu (wymagany bardzo mocny zasilacz lub firmowy wyjec, który dyskwalifikuje to cudo dla użytkowników, którzy szukają ciszy). Dodatkowym problemem będzie temperatura cieczy w układzie, która skutecznie zniechęci do wpinania do niego na przykład "normalnych" bloków na NB lub VGA. Ogólnie, przynajmniej dla mnie: zaledwie ciekawostka, o której jednak z dużym zainteresowaniem przeczytałem :-) Dzięki za ciekawego linka fields :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 A ja chętnie bym to podpiął do układu tylko powiedzcie mi jaki zasilacz do tego+to co w sigu. Wydajność robi wrażenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Policz...225W potrzebuje blok + twój cfg daje te 600W... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Policz...225W potrzebuje blok + twój cfg daje te 600W... Jakie 225, chyba coś Ci się pomyliło.... Pomijając, że używanie Peltiera to co najmniej paranoja to na pewno nie nadaje sie on do podpinania pod zwykły zasilacz ATX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 no i co - będzie problem ze schłodzeniem takiego quada, gdyż pelt się nie wyrobi... Jeśli już bawić się w temperature niższą od temeratury otoczenia - wspaniałym i jedynym "lajtowym" wyjściem jest chiller. Pelt? Niby fajny a po bliższych oględzinach nie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Policz...225W potrzebuje blok + twój cfg daje te 600W...jakie 600 :| 4fun mozna sie pobawic, ale na codzien to dziekuje bardzo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...