Skocz do zawartości
Mikel

Hp Dv 9244 - Czemu Tak Tanio?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po raz pierwszy na forum :)

Szukam właśnie jakiegoś laptopa dla żony (jej Acer właśnie dogorywa) w granicach max 4 tys. Ma przede wszystkim służyć do corela czy innego photoshopa, może jakaś grafika 3D sporadycznie, gry sporadycznie może jakieś też ale niekoniecznie najnowsze. Założyłem sobie, że ma to być coś na Core 2 Duo, conajmniej 1 GB RAMu i dysk conajmniej 120 GB, karta grafiki raczej nie zintegrowana tylko coś z obozu ATI lub NVIDIA.

Początkowo zainteresowalem się Compalem FL90, ale na Allegro dostępny jest taki HP jak w temacie tutaj link. Konfiguracja wręcz poraża:

2 GB RAMu,

160 GB dysk,

GeForce Go7600,

i to wszystko za ok 3,5 tysiaka...

Panowie, czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi na czym polega haczyk bo ja o tym lapotopie nic nie moge znależć poza jakimiś włoskimi stronami :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj o kadłubkach, VBi na forum to było wałkowane do znudzenia.

Wpisz w szukajke COMPAL/VBI/kadłubek i poczytaj

A co do Mikela to niby po allegrowiczu wydaje się że to nie wałek, tak jak sprawdzałem ceny HP'ka z serii DV9200 to są podobne, może przywiózł z kądś jednego gdzieś wyrwał na promocji i chce sprzedać. Ale zauważ też że prawie 400 osób odwiedziło aukcję i nikt nie kupił a jest kup teraz. Ja bym sobie odpuścił.

Edytowane przez Tony Soprano

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, co wy tacy podejrzliwi.

Proszę bardzo, jest wiel więcej aukcji, z podobna ceną.

KLIK

Podejrzliwi, bo w cenie kadłubka VBI o podobnych parametrach ma się markowego laptopa :wink:

Z doświadczenia wiem, że cudów nie ma, jak coś jest tanie to jest jakiś haczyk :)

Popatrzyłem na kilka takich aukcji i zauważyłem, że często są to laptopy z innym układem klawiatury (chyba QWERTZ zamiast QWERTY). Może to jest przyczyną takiej niskiej ceny? Nie wiem na ile coś takiego przeszkadza w codziennym użytkowaniu, niby są specjalne naklejki na klawisze ale podejrzewam, że nie wygląda to zbyt pięknie a ja jestem estetą, nie zniósłbym jakichś naklejek :lol2: Ktoś z was miał może do czynienia z taką pozaklejaną klawiaturą w laptopach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi