Mikel Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Witam po raz pierwszy na forum :) Szukam właśnie jakiegoś laptopa dla żony (jej Acer właśnie dogorywa) w granicach max 4 tys. Ma przede wszystkim służyć do corela czy innego photoshopa, może jakaś grafika 3D sporadycznie, gry sporadycznie może jakieś też ale niekoniecznie najnowsze. Założyłem sobie, że ma to być coś na Core 2 Duo, conajmniej 1 GB RAMu i dysk conajmniej 120 GB, karta grafiki raczej nie zintegrowana tylko coś z obozu ATI lub NVIDIA. Początkowo zainteresowalem się Compalem FL90, ale na Allegro dostępny jest taki HP jak w temacie tutaj link. Konfiguracja wręcz poraża: 2 GB RAMu, 160 GB dysk, GeForce Go7600, i to wszystko za ok 3,5 tysiaka... Panowie, czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi na czym polega haczyk bo ja o tym lapotopie nic nie moge znależć poza jakimiś włoskimi stronami :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mishkaaa Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 a te wszystkie laptopy na platformie vbi moze ktos powiedziec czemu tak tanio, o co z tym chodzi? np: http://allegro.pl/item228987382_vbi_asus_s...60_gf8600_.html ps w te ceny to az uwierzyc nie mozna :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) Poszukaj o kadłubkach, VBi na forum to było wałkowane do znudzenia. Wpisz w szukajke COMPAL/VBI/kadłubek i poczytaj A co do Mikela to niby po allegrowiczu wydaje się że to nie wałek, tak jak sprawdzałem ceny HP'ka z serii DV9200 to są podobne, może przywiózł z kądś jednego gdzieś wyrwał na promocji i chce sprzedać. Ale zauważ też że prawie 400 osób odwiedziło aukcję i nikt nie kupił a jest kup teraz. Ja bym sobie odpuścił. Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez Tony Soprano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Panowie, co wy tacy podejrzliwi. Proszę bardzo, jest wiel więcej aukcji, z podobna ceną. KLIK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikel Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Panowie, co wy tacy podejrzliwi. Proszę bardzo, jest wiel więcej aukcji, z podobna ceną. KLIK Podejrzliwi, bo w cenie kadłubka VBI o podobnych parametrach ma się markowego laptopa :wink: Z doświadczenia wiem, że cudów nie ma, jak coś jest tanie to jest jakiś haczyk :) Popatrzyłem na kilka takich aukcji i zauważyłem, że często są to laptopy z innym układem klawiatury (chyba QWERTZ zamiast QWERTY). Może to jest przyczyną takiej niskiej ceny? Nie wiem na ile coś takiego przeszkadza w codziennym użytkowaniu, niby są specjalne naklejki na klawisze ale podejrzewam, że nie wygląda to zbyt pięknie a ja jestem estetą, nie zniósłbym jakichś naklejek :lol2: Ktoś z was miał może do czynienia z taką pozaklejaną klawiaturą w laptopach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mishkaaa Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 wie ktos gdzie mozna dostac compala ifl90? (nie musi byc w polsce) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Panowie, co wy tacy podejrzliwi. Proszę bardzo, jest wiel więcej aukcji, z podobna ceną. KLIK Czesc z nich ma uroczy wpis: "laptop POWYSTAWOWY, pochodzący z ekspozycji". Spora czesc to aukcje prywatne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 wie ktos gdzie mozna dostac compala ifl90? (nie musi byc w polsce) pozdro w polsce dystrybuje go firma california access - model CA M160S pozdrawiam m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mishkaaa Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 dzieki za odpowiedz a orientujesz sie czy sam kadlubek ifl90 jest mozliwy do dostania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...