djsilence Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) Czy da sie wsadzic do kompa jednoczesnie 2x512 pare oraz 1GB kosc ? Chodzi o to iz moge kupic za 85zl kostke 1gb 3200 samsunga, tylko nie wiem jak to wplynie na juz wsadzone geile pracujace w parze. Przyjmijmy, ze nie mowimy o kreceniu kompa (od dluzszego czasu i tak chodzi na 2,4ghz zamiast 2,8 ). Mam po prostu okazje wspomoc kompa pod Battlefielda 2 ktory jakby nie patrzec wymaga 2GB. Rozumiem, ze trzeba bedzie wlaczyc 2T, ale jaki to bedzie mialo wplyw? Czy wogole zyska komp na sprawnosci? Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Powinno dzialac, tzn u mnie takie cos dzialalo, ale z 1GB + 2x256 ;) Ogolnie pomimo gorszych timmingow bedzie lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 teoretyczny przyrost smarkow ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Nie, raczej nie. Raczej gry beda rzadziej doczytywac, itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Aha, no nic. Za taka kase - good enough :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 UPDATE: Płyta którą mam to DFI Lanparty SLI-DR Wkładam 1GB samsunga w slot DIMM1 i 2x512 w dualu Geil-a w 2 i 4, lub 2 i 3 lub 3 i 4 i w ŻADNYM z tych przypadków komp nie wstaje. Clear CMOS poleciał, ale nic sie nie zmieniło. Jakieś rady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Daj geila w 2 i 4 a samsung w 3 ;) U mnie na takim ustawieniu bimblalo z tego co pamietam 256mb + 1GB + 256mb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Jakie czasy dostępu ma ta kość samsunga? Sprubój je ustawić ręcznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Moze nie pojsc, nForce 4 czesto nie przyjmuje 3 kosci, tylko 1,2 albo 4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 (edytowane) Moze nie pojsc, nForce 4 czesto nie przyjmuje 3 kosci, tylko 1,2 albo 4. jako 1 też nie działa więc nie mam jak sprawdzić faktycznie timingów. oto jej serial k4h5104380-zccc Na tej aukcji wskazane jest iz obsługuje tą pamięć nforce 4 sli http://cgi.ebay.it/2-Gb-2-x1-Gb-DDR-MEMORI...emZ160132960488 temu komuś nie grało z płytą główną (podobnie jak sprzedawcy tej kości dziś rano) http://cgi.ebay.fr/BARETTE-MEMOIRE-SAMSUNG...2QQcmdZViewItem Model z koncówką Uccc ma CL3. Wogóle jakiś kosmiczny model mam bo google nie słuszał o modelu zccc. Ten spis nawet nie wykazuje modelu zccc tak samo z resztą jak purepc . Ale trafiłem :) oj ja szczęśliwiec. Muszę zacząć grać w totka. (wlasnie sie przeprowadzam, wiec jutro sprawdze tak jak xacti mowi) yoł :) Edytowane 28 Sierpnia 2007 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 (edytowane) Pamieci, z tego o wyczytalem w necie, są Registered. Płyta raczej ich nie obsługuje, tym bardziej w połączeniu z non-registered. Do czego wogole są registered pamięci ? Edytowane 31 Sierpnia 2007 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Do serwerow. Maja one inna niz 64bitowa szyne danych i korekcje bledow ECC. Szyna zdaje sie jest 72 bitowa, 64bity na dane a 8 bitow na korekcje. Dlatego zwykle plyty ich nie chwytaja. Kazda okazyjna oferta na pamiec 1GB to zwykle pamieci serwerowe takze nie ma sie co napalac albo trzeba uwaznie czytac opisy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 koszt był nikły a w ogłoszeniu na gumtree nie było numeru seryjnego. Co ciekawe - widziałem jakąś niemiecką stronkę z tymi pamięciami i wymionionymi chipsetami które je obsługują. Była wśród nich NF4 sli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Niektore plyty obsluguja ECC, a jeszcze mnie obsluguje Registered ;) Wystaw pamieci na allegro w odpowiedniej kategorii. Za 99zl pewnie ktos kupi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Niektore plyty obsluguja ECC, a jeszcze mnie obsluguje Registered ;) Wystaw pamieci na allegro w odpowiedniej kategorii. Za 99zl pewnie ktos kupi ;) No i ktoś z Wlk.Brytanii kupi je na allegro ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Aaa. Bo djsilence nie w Polsce jest ;) .. No to na ebay z nimi ! :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Dzięki dzięki :) spróbuję odsprzedać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...