adamski8 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Tak jak w temacie. Zastanawiam się nad tymi dwoma palmophonami. Tego pierwszego (compact) mogę kupić za około 550zł, tego drugiego (m600) za około 800zł(używki z allegro). Rożnica jest spora, ale za dodatkowe 250zł miałbym WiFi, EDGE, lepszy aparat(zamiast 1,3Mpix, 2Mpix - to akurat dla mnie nie ważne) i MS Windows Mobile 5.0 zamiast MS WM 2003SE. I niby wydaje się, że opłacałoby się dołożyć do droższego modelu, ale jest jedno ale: w m600 jest zamontowany procesor Texas Instruments OMAP850 200MHz, a w compac Intel PXA272 416MHZ. No i mam pytanie czy ten Intel będzie rzeczywiście 2razy szybszy od tego Texas Instruments? W swoim palmtopie mam procek 206MHz ARM i niby wystarcza ale mogłoby być zawsze szybciej. Chce kupić jakiegoś palmtopa z modułem GSM, ponieważ nie mam tyle miejsca w kieszeniach, żeby nosić i palmtopa i komórkę, dlatego mój wybór padł na te urządzenia z tematu (są małe). Jakieś sugestie, który kupić? Albo może ktoś polecić innego małego palmtopa z GSM w cenie max 800zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Coccolino_ Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Mojego Compacta 2 na tym TI mozna go podkrecic do ok. 240mhz Tu masz wyniki z gxmarka http://int13.net/gxmark_results.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...