Skocz do zawartości
Gość infernomalopolska

Lg Monitor L1952s + Lg Tv 26lx2r Z Radeonem 9600 (r96)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość infernomalopolska

Na wstepie napisze ze zastanawialem sie gdzie wpakowac ten temat i postanowilem tutaj.

Chodzi o o podlaczenie tv 26LX2R do radeona 9600 (R96) z monitorem l1952S. Telewizor znajduje sie w innym pomieszczeniu niż komputer ... nabyłem juz kable odpowiedniej długości ( s-video i audio) Chcę tak zrobić że kable będą na stałe przyłączone do telewizora i gdy zechcę oglądnąć jakiś film to tylko włączam na kompie i przy telewizorku zmieniam tryb na s-video i mozna ogladac.

Jak juz wszystko jest podłączone pokazuje mi sie pulpit ( bez ikon, paska itd.) ustawiam we właściwościach ATI klonowanie obrazu. Wtedy pojawiają się ikonki. Problem się pojawia dopiero teraz ... obraz jest za duzy (tv pokazuje tylko część obrazu - zeby zobaczyc reszte to trzeba ruszac myszą - dziala na zasadzie suwaków) poza tym ucina kawalek ... nie wiem jak to ustawic zeby byl obraz dopasowany do tv ... bawilem się troszke z ustawianiem rozdzielczosci ale nic nie dawalo ... moze potrzebne są jakies sterowniki do tv ... ?! (patrz zalacznik)

Napisze jeszcze tylko ze jak podpinalem tv do kompa poprzez kabel dvi to samo dopasowywalo ( kabel za krótki ... )

Proszę o pomoc ... a jesli zly dzial to o przeniesienie do odpowiedniego

post-151041-1188411759_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi