Skocz do zawartości
exe1987

System Wiesza Sie Przy Scrollowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ja z kącika Audio, gościnnie.

mam windowsa Xp i GeForca Fx5200 i pewien problem.

Ostatnimi czasy podczas przewijania dokumentów w AcrobatReaderze system sie wiesza. Komputer nie restartuje sie od razu tylko obraz się tak jakby zamazywał i na monitorze pojawiają się takie małe kropki kolorowe, mrugające. Mysz nie reaguje, system ma zwisa potrzeba resetu. Wygląda to tak jakby się strasznie karta przegrzewała mimo, że jest zimna jak lód :mur: To samo miałem w firefoxie, którego zamieniłem na opere bo ten wieszał się przy scrollowaniu jak i pisaniu czegoś na forach. Gdy tylko pisałm coś w okienkach do tego przeznaczonych obraz skakał mi na boki i po paru sekundach sie zawieszał. Tego posta na pewno bym nie napisał bez 4 restartów.

Nie jeden reinstal windowsa i sterowników nie przyniosł skutków. Nie mam już siły.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

p.s temat dałem do tego działu bo jestem na 99% przkonany, że to coś z kartą albo sterami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro radiatory są zimne to może właśnie zle odbierają ciepło. Ja takie przypadki miałem na 5900xt tylko po mocnym podkręceniu pamięci.

Sprawdz najpierw czy chłodzenie dobrze przylega do karty a potem zmniejsz na ile to możliwe takty ramu karty w riva tunerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to się dzieje tylko przy scrollowaniu ? A jak przy słuchaniu muzyki. Po włączeniu programów obciążających pamięć, procesor, grafikę (Orthos, test z Atitool). Czy to w ogóle działa ? Jak test w Atitool (ten włochaty sześcian) działa i się nie wywala to na pewno nie jest to wina karty graficznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w tym, że to robi się właściwie tylko jak odpalony jest AR albo Firefox.

Edit:

Pojawił się nowy wątek w sprawie:

Jak zapodałem AtiToola to po 20 sekundach szukania błędów wywalił mi system, teraz jak tylko go włączam to zachodzi reset. Na 99% to coś z kartą, tylko nie wiem do końca co...

Edytowane przez exe1987

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi