Skocz do zawartości
wierch

Podkręcanie Pamięci A Programy Diagnostyczne

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak testujecie swoje pamięci?

Czy tylko wynik Super prime lub Orthos jest tym czymś co daje wam pewnosć co do stabilnej pracy?

Ja ostatnio zawiodłem sie co do takiego powierzchniowego testu

miałem ustawione pamięci na 4-4-4-12 tylko na 900Mhz i niby próbke Prime liczył ale jak Goldmemory to "zobaczył" to szkoda gadac

Reasumując czy wyścig "chwilowych' megaherców jest dla was najważniejszy czy bardziej wam zależy na pewnej stabilnosci systemu

mile widziane własne spostrzezenia

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orthos ~10-12h, ew. gold memory i jest stabilnie, pare MHz wiecej to do testow i oc, po co komus do pracy komp, ktory nie jest 100% stabilny? W ogole temat dla mnie

Reasumując czy wyścig "chwilowych' megaherców jest dla was najważniejszy czy bardziej wam zależy na pewnej stabilnosci systemu

Zaley do czego i tyle, ale pytania O_o Edytowane przez Kaaban

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jak testujecie swoje pamięci?

Czy tylko wynik Super prime lub Orthos jest tym czymś co daje wam pewnosć co do stabilnej pracy?

Ja ostatnio zawiodłem sie co do takiego powierzchniowego testu

miałem ustawione pamięci na 4-4-4-12 tylko na 900Mhz i niby próbke Prime liczył ale jak Goldmemory to "zobaczył" to szkoda gadac

mile widziane własne spostrzezenia

pozdrawiam

SuperPI sprawdza wydajność, nie stabilność. A Prime daje jako taką pewność stabilności po tych kilku godzinach testu, lecz i tak wiadomo, że memki najlepiej sprawdzać pod dosem.

A co do "wyścigu chwilowych megaherców" to jest on dla mnie ważniejszy, bo na co dzień to te 200mhz w tą czy w tą mi nie robią róznicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi