Skocz do zawartości
Aln

Core 2 Duo 4300 + Asus P5b

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Od wczoraj zacząłem bawić się swoim Core 2 Duo i chciałem sprawdzić czy da się podkręcić. Pare stron w internecie z lekturą i bach... szyna 266 i jest mam core 2 Duo chodzące z 1.80 GHz na 2.40 GHz. Problem w tym że przy włączaniu komputera on się włącza na sekundę, gaśnie i ponownie włącza chodząc już normalnie. Dodam że posiada płytę Asus P5B. Czy u innych też występuje taki problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coz moge powiedziec. Wg Intela jest to naturalne zachowanie chipsetu P35:) Dziwna ta natura tego chipsetu zwlaszcza, ze u jednych takie jaja wystepuja jak kreca u innych wcale a jeszcze u innych jak ida do Kosciola:) Moje zdanie jest takie, ze chipset zostal wypuszczony za szybko, jest niedopracowany a Intel wciskajac kit, ze tak ma byc na sile ustanawia nowe standardy-2 rdzenie to podwojny start;)

A tak w ogole dobra rada, przed jakimkolwiek OC, jesli nie chcesz sie pozegnac z calym swoim sprzetem to zmien zasilacz chociaz na jakas delte z allegro bo to co masz teraz to bomba z opoznionym zaplonem. Pozdr.

Edytowane przez Misiekskrzypek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coz moge powiedziec. Wg Intela jest to naturalne zachowanie chipsetu P35:)

A tak w ogole dobra rada, przed jakimkolwiek OC, jesli nie chcesz sie pozegnac z calym swoim sprzetem to zmien zasilacz chociaz na jakas delte z allegro bo to co masz teraz to bomba z opoznionym zaplonem. Pozdr.

Na Asusie P5B jest chipset P965 a nie P35. Co do zasilacza to muszę coś uzbierać pieniędzy ale na pewno wymienię. Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zasilacz to poieram przedmowce i radze zmienic jak najszybciej i na pewno nie zabierac sie za OC kompa przed zmiana.

Zasilacz dokładnie taki mam http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...67&katid=14

Jeżeli to jest nie tak to co doradzacie do 100 zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi