xrnzaaas Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Witam, Jestem użytkownikiem nagrywarki DVD LG 4167B. Mój problem polega na tym, że próbie odczytu jednej z płyt DVD (dwuwarstwowy i nagrany na innym komputerze DVD+R) niemal błyskawicznie zawiesza się komputer, wywalając BSOD-a z poważnym błędem (c000021a i 0cx0000005 - proces systemowy Windows Subsystem). Wszystkie inne płyty DVD napęd czyta bez żadnych problemów i zwisów. Nie jest to też problem hardware'u, gdyż na tym samym komputerze mam zainstalowany drugi taki sam system i na nim ta płytka odpala. Czy jedynym ratunkiem jest reinstalacja systemu? Czy może warto coś popróbować np. z ASPI? Na systemie, na którym się wiesza mam zainstalowanego Daemona, jeśli to miałoby coś pomóc. Próbowałem go usuwać i aktualizować SPTD (obecnie 1.50). Nie mam Nero, ale miałem. Z innych programów związanych z napędami nie korzystam, gdyż właściwie nic nie nagrywam, a nagrywarka służy tylko do odtwarzania. Prosiłbym o cenne rady. Pozdrawiam. Przepraszam też za niezbyt precyzyjne określenia, ale nie jestem w tych sprawach obeznany. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modman Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 A ja mam tak, że gdy lekko jest płytka nie do odczytu to komp mi sie resetuje, nie wiem czy to wina windowsa czy Nagrywarki, Mam Asusa tego najnowszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...