HeatheN Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 A masz moze jakiegos linka ? :) Bo bylem pewien, ze tylko jeden rodzaj jest tych na gumowym zawieszeniu, a chetnie sam bym sobie sprawil takiego, co "wtlacza". http://proline.pl/shop.php?prodid=AC+FAN+12+PWM Tego ostanio kupilem w sklepie, to koles sie mnie spytal WDMUciach!ACY CZY WYCIAGAJACY ? i dal mi odpowiedni...wiec z tego wnioskuje ze sa 2 modele... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 (edytowane) Popełniłem błąd. Bo podpiąłem te went pod starą kostkę w budzie i zapomniałem, ze dwa wtyki sa na 5 i dwa na 7V. ( zabudowane tak, ze nie widać, co gdzie idzie, ale jak zmierzylem miernikiem to wszystko jasne. ) I dwa chodziły na 7V i dlatego takie wyniki... Czyli na: ~7V@~1100RPM. ~5,5V( tyle jest na fan mate1 przez którego mogę tez na mobo zobaczyć rpm)@~950RPM ( tutaj juz bardzo sympatycznie pracują. ) Także duża poprawka do tego wyżej i na 5V na 100% zadowoli każdego przeciętnego usera. ( Do tego dochodzi fakt, że na chlodnicy są 3 obok siebie, także to jest ponad dwa razy głośniej, niz jakby pracował jeden sam! ) I zgadzam się, wyposażenie jest gorsze, ale mnie i tak bardzo podpasowało, bo w zestawie są podkładki i śrubki m3 10mm, które idealnie nadawały się do chłodnicy :wink: I faktycznie jego budowa może byc utrudnieniem dla niektórych, ale myślę, że tylko dla leniwych, wystarczą dłuższe śrubki, koszt absolutnie max to 2pln za 4 śrubki 30-35mm + 4 nakrętki m3. A Zalmanem tym sie nie bawiłem, a faktycznie też jest ciekawy. Ed: Na ~4V chodzą na 730rpm Edytowane 26 Września 2007 przez Jarek_135 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...