neksus Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 wczoraj zakupiłem tą płyte...i od razu problem..... męcze sie juz 6 godzin i nie moge nic wydumac... po załaczeniu zasilania (właczeniu kompa) mam sygnał dłuuugi... co wskazuje na ram ... a posiadam GoodRam 800 MHZ.... przekładam na inne sloty cuduje i nic ... wkładame inne Goodramy 667 ... wkładam Patrioty z innego kompa dalej to samo non stop pika w nastepujacy spób(piiiiiiiiiiiiiiiiiikkkkkkk wyłacza sie włacza i piiiiiiiiiiiiikkkkkkk and again and again) ma ktoś jakiesa pomysły.... ?? co może byc nie tak ?? bo juz nie mam sił :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 vmech daj wiecej o jeden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 vmech daj wiecej o jeden Świetny pomysł, szczególnie, że mu mobo nie wstaje :) Zrób długiego ClearCmosa i kombinuj, pojedynczo pamięci, w rożnych slotach, bootuj na insercie, za dużo pomóc się nie da. Zobacz w innym kompie czy reszta sprawna (proc itd) i przeczytaj temat o swojej płycie, może coś znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neksus Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 pamieci próbowałem pojedynczo razem w róznych slotach Ciagle to samo.... najlepsze jest to ze raz sie udało ze nie pikało..... tylko raz... ;// dzwine.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 pamieci próbowałem pojedynczo razem w róznych slotach Ciagle to samo.... najlepsze jest to ze raz sie udało ze nie pikało..... tylko raz... ;// dzwine.... Masz klawe na ps2 ? Migają Ci lampki od NumLocka itd jakiś czas po odpaleniu? Jeżeli tak to możesz mieć problem z grafą, na w64 jak tak robi to trzeba karta w slocie poruszać (karta jest sprawna na każdej innej mobo, ze slotem wszytko ok, a jednak czasami jej coś odwali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neksus Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 hmmm na ta chwike mam tylko włozonego proca..... i pamiec ram.... i kabel od reseta i power..... i pika tak jakby ram.... po włozeniu karty ten sam dziek resert COMOS nie pomógł......(( karta sprawna w innym kompie )) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awq Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 A czy ten mobas nie miał problemów z D9? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Świetny pomysł, szczególnie, że mu mobo nie wstaje :) Zrób długiego ClearCmosa i kombinuj, pojedynczo pamięci, w rożnych slotach, bootuj na insercie, za dużo pomóc się nie da. Zobacz w innym kompie czy reszta sprawna (proc itd) i przeczytaj temat o swojej płycie, może coś znajdziesz. no to zrobilem mega lola ale coz wczorajsza balanga i dzisiejszy kac i jakos niedoczytalem heh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neksus Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 testowałęm tez na PAtriotach PDC22G6400LLK a na GOODRAMACH: DDr2 1 gb pc 5300 DIMM GR667d2645 i Goodramach GR800d264l5 PROCEK : to E4400 chłodzenie AC Freezer 7 PRO Grafika : PALIT 8500 GT 512 MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Standard. Nie wiem czemu ale zwyczajnie Gejobajt gubi sie z niektórymi pamięciami. Sporo poskładałem kompów na mATXowych płytkach z 945 i 965 chipsetem. Tam był problem z Goodramami 667. To chyba wynik jakiegoś konfliktu z kostkami, więc z czasem się wyczaiłem. Odpalałem na 256mb 533 też Goodrama. Jak wstał to wyłączałem i wsadzałem pamięci docelowe. Na jakiś czas pomagało. prawdopodobnie to wina biosiku, gdzies jest babol i tyle. Aha, dodam ze to strasznie wkurzający babol. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 To sugerowalem na Labie , Gigabyte nie lubia Goodramow i bylo sporo tego. Sam mam 965P-Ds3 + Geile i nie ma zadnego problemu na 533 i 667. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 ja mam goodramy 667... Zrób tak - wybebesz pamięci z komputera. Zrób clear cmos - srubokrętem zewrzyj piny, lub wyrwij bateryje, uprzednio odcinając komputer CAŁKOWICIE od zasilania Po clr cmos, włóż pamięć. Wciśnij na klawiaturze przycisk INSERT, trzymając go, naciśnij power i pozwól płytce sie włączyć. Jeśli sie nie włączy, drugi raz z insertem spróbuj. Jeśli to nie zadziałą - mobo lub coś innego jest walnięte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...