Jarek_135 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Nie, żeby usprawiedliwiać BQ, ale te 350 są dużo słabsze od 400 chiefteca... Nie chodzi mi o całkowitą moc, ale o 12... Ale napięcia faktycznie słabo wyglądały. Także nadal uważam, że wszystko ma swoje wady i zalety, a niektore rozwiązania niosą za sobą konsekwencje, jak np używanie obudowy jako radiator. Osobiście uważam, że to już tylko sztuka doboru podzespołów do siebie... I w sumie to jest najważniejsze. Ja ze względu na wc itp osobiście wybrałbym najcichszy zasilacz na rynku, byle tylko zapewniał odpowiedni poziom mocy i akceptowalną stabilność napięć. I tak obecne zasilacze dużo lepiej się zachowują, jak stare konstrukcje, na ktorych napięcia też wyglądały o wiele gorzej... Wytwarzane przez niego ciepło nie jest dal mnie problemem, jak i dla wielu innych. A jeśli miałby wady fabryczne itp... Każdemu może się trafić. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 A ja powiem że królem ciszy jest dla mnie Tacens ... dziś nabyłem 2 410W i 480W 410 ma jedą wadę że posiada 1 linie 12V , ale panowie cisza zasiłka jest chłodna i a wentyla praktycznie nie słychać .. 480 ma 2 linie 19 i 17A w idle wentyl 13,5 cm stoi w miejcu , dopiero podczas grania się rozkręca do poziomu :) praktycznie nie słyszalnego.Do tego jest leciutko letni bajka .... linia 12v w obu trzyma super 12,16 - 12,24 ....... i kosztuje 410W - 189 a za 480 dałem 285.Oba kupiłem z mozliwością oddania po niedzieli jak nie spełnią moich oczekiwań ...... na chwilę obecną 100% zadowolenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 No coz konio, slonik chyba nadepnal na uszko ;) kolega ma Tacensa Radixa 410W i jest glosniejszy od mojego Corsaira, w pracy mam Radixa Smarta 410W i tez jest glosniejszy ;) linie 12V ma bardzo slabiutka (17A to dosc malo jak na jedyna linie 12V). Jedyne co jest w nim dobrego to cena, bardzo niska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 No coz konio, slonik chyba nadepnal na uszko ;) kolega ma Tacensa Radixa 410W i jest glosniejszy od mojego Corsaira, w pracy mam Radixa Smarta 410W i tez jest glosniejszy ;) linie 12V ma bardzo slabiutka (17A to dosc malo jak na jedyna linie 12V). Jedyne co jest w nim dobrego to cena, bardzo niska.tą 410 zakładałem smarta ... fakt jego wadą jest 1 linia 17A , ale wszystko zależy do jakiego configu kupuje się zasiłkę , ten ciągnie spokojnie 3600+ brisbane @ 2,7 , 8600 sonic + 740/1000 i nap trzyma jak dzwon i jest cichy i nie grzeje się jak ktoś potrzebuje zasilać mocniejsze grafy to oczywiście ta linia jest za cienka , albo ma 4 dyski .Do kompa z takim configiem jak podałem nadaje się świetnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Oczywiscie, do slabszych konfigow nadaje sie idealnie i nie przecze, duzy plus cena ale z ta cisza to bym nie przesadzal, bo tak jak mowilem slychac go jednak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...