flasht Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Myslalem ze wiem jaki zasilacz > 600 W jest godny uwagi, ale juz nie wiem. Glownie zalezy mi na ciszy... no i oczywiscie na jakosci, zeby to nie padlo odrazu. Na poczatku slyszalem ze Seasonici sa niezle, jednak dzisiaj Seasonic S12-650 Energy+ zostal mi odradzony... chociaz teoretycznie chodzilo o serie M, ale kto wie... moze z S tez jest cos niehalo. No i teraz juz sam nie wiem w koncu ktore zasilacze sa dobre... jaki zasilacz jest najcichszy, najlepszy z zasilaczy ~>600W ? Enermax Liberty 620W niby ma dobre opinie na zenfiscie... a jest jakis lepszy zasilacz? Troszke mnie niepokoi, ze ma 120mm wiatrak... moglby miec 140...? Zeby nie tworzyc drugiego watku mam jeszcze jedno pytanie... czy Stacker 830 EVO w koncu obsluguje wentylatorki 140mm czy nie? Gdzies czytalem, ze tak... ale nigdzie w specyfikacjach (w sklepach ani na stronie) nie ma o tym wzmianki... Pozdrawiam! FlashT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Oj będzie problem :D Głównie taki, że zasilacze o takich mocach nie są ciche. Osobiście poradzę to http://zenfist.pl/pID/1327.htm , z tego co Benito mówi to z poziomem dB nie jest tak źle :? Serię Liberty odpuść, bo to dość wiekowa konstrukcja :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Moim zdaniem lepszym wyborem bedzie Yesico FL-550TMS2, + cisza + wydajnosc + stabilnosc - cena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Jezeli chcesz cicha zasilke i do tego dosc dobra to moze np Tacens Supero 700W. Jest to calkiem dobra zasilka do tego cicha. Z reszta o wrazenia zapytaj Benito :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 (edytowane) Widze ze co uzytkownik to opinia... Hmm... czekam dalej na opinie :) Chetnie tez poczytam co Benito ma do powiedzenia. Edytowane 6 Września 2007 przez flasht Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Xantype: Pojęcia nie masz o tym, co znaczy wydajność i stabilność. Infinity to pierwsza klasa!! Tacens Supero są głośniejsze od BQ SP i Corsair HX. Ale zacznijmy od tego, po co Ci ponad 600W? Podaj Config. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 (edytowane) Czy ostatnio na tym forum nie ma nic innego jak Corsair czy co? Supero testuję długodystansowo i przekazuję poprawki do dystrybutora, aby nastepną rewizję zrobić lepszą. Co zauważyłem: Syczy bardzo jak jest nierozgrzany i zanim wiatrak się załączy. Potem tego nie słychać, dopiero przykładając ucho do zasilacza słychać lekkie syczenie. Ma mało molexów na 1 kablu (tylko 2). Ja do swojego kompa zużyłem wszystkie molexy. Osobne kable s-ata, po co mi dopinać dodatkowy kabel jak mam np. 1 HDD. Obudowa jest troszkę niespasowana, pomiędzy ściankami są szczeliny. Wiatrak troszkę terkocze (jak w Seasonicach). Gniazdo do podłaczenia wtyczki sieciowej jest trohe luźno osadzone na tylnym panelu. Teraz plusy: Sprawność zasilacz jest baardzo chłodny i dobrze wietrzy budę. Pobiera mniej prądu z sieci nawet od zasiłek słabszych, ale starszej technologii. Stabilność napięć, wzorowa. Wydajność prądowa, wzorowa. Zabezpieczenia są wszystkie i działają sprawnie. Względnie cichy po załączeniu wiatraka, ale ma 700W(realnie więcej wytrzyma) więc przy tych mocach cudów nie ma. Ogólnie w skali od 1 do 10 dałbym 7, zobaczymy jak zasilacz bardziej się "dotrze". Edytowane 6 Września 2007 przez BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 A jak z Enermax Infiniti 650W ? Generalnie co uwazasz za najlepsze z 600-700W niezaleznie od ceny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Właśnie infinity uważam za najlepszy zasilacz jaki miałem w łapach w życiu. Potężna moc, stabilne napięcia, ładny wygląd, super sprawność, cicha praca i odpinane kable, czego chcieć więcej. Ale to kosztuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...