Skocz do zawartości
jonek_3

Pierwsze Wc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czytam to forum od dawna i coraz bardziej myślę nad WC. Wymyśliłem sobie takie coś:

CPU: Frost3Duo

NB: Frost2Nb rev2

pompka: Coolriver rev2 12V

chłodnica: Cooltek Dual + 2xTacens Aura 120mm or Tacens Aura PRO 120mm vs grzejnik pasywnie (ewentualnie 40cm x 80cm)

węże: Cellfast.

I teraz mam pytanko czy ta pompka uciągnie ten grzejnik? Czy muszę mieć jakąś specjalną? Chłodzony będzie sprzęt z sygnaturki ewentualnie zmiany będą na jakiegoś X2 i dołożona grafa x2600pro@xt ale to później.

Wszystko ma się zmieścić do malutkiej obudowy mojego projektu.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grzejnik = pompa C.O, kulriver za słaby ( zdecydowanie )

Wg mnie pomysł z grzejnikiem to głupota . Za duży Hard a efekty nie wiele lepsze od dedyka .

Ja proponuje frosty + kulriver + jakaś chłodnica BW + inne duperele ( węże itp )

Edytowane przez wegorz91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grzejnik = pompa C.O, kulriver za słaby ( zdecydowanie )

Wg mnie pomysł z grzejnikiem to głupota . Za duży Hard a efekty nie wiele lepsze od dedyka .

Ja proponuje frosty + kulriver + jakaś chłodnica BW + inne duperele ( węże itp )

Cr tak za słaby. Laing DDC uciągnie grzejnik więc poszukaj innej pompy z podobnym flowem i bedzie dobrze. Pompa c.o. ? Zależy od układu.

Ale grzjnika (imo) nie kupujesz ponieważ chcesz mieć lepsze tempy tylko , że nie chcesz słyszeć 3,2,1 wentylatora na chłodnicy , który rozrywa twoje uszy bo jest taki głośny (imo). A na takie cfg jakie ma jonek grzejnik nie bedzie zle (aerial ma lepszy a ma znośne tempy.

ps.

Tutaj topik moze ciebei zainteresowac.

klik!

Edytowane przez kądziel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi