jonek_3 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Witam Czytam to forum od dawna i coraz bardziej myślę nad WC. Wymyśliłem sobie takie coś: CPU: Frost3Duo NB: Frost2Nb rev2 pompka: Coolriver rev2 12V chłodnica: Cooltek Dual + 2xTacens Aura 120mm or Tacens Aura PRO 120mm vs grzejnik pasywnie (ewentualnie 40cm x 80cm) węże: Cellfast. I teraz mam pytanko czy ta pompka uciągnie ten grzejnik? Czy muszę mieć jakąś specjalną? Chłodzony będzie sprzęt z sygnaturki ewentualnie zmiany będą na jakiegoś X2 i dołożona grafa x2600pro@xt ale to później. Wszystko ma się zmieścić do malutkiej obudowy mojego projektu. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 (edytowane) grzejnik = pompa C.O, kulriver za słaby ( zdecydowanie ) Wg mnie pomysł z grzejnikiem to głupota . Za duży Hard a efekty nie wiele lepsze od dedyka . Ja proponuje frosty + kulriver + jakaś chłodnica BW + inne duperele ( węże itp ) Edytowane 6 Września 2007 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 (edytowane) grzejnik = pompa C.O, kulriver za słaby ( zdecydowanie ) Wg mnie pomysł z grzejnikiem to głupota . Za duży Hard a efekty nie wiele lepsze od dedyka . Ja proponuje frosty + kulriver + jakaś chłodnica BW + inne duperele ( węże itp ) Cr tak za słaby. Laing DDC uciągnie grzejnik więc poszukaj innej pompy z podobnym flowem i bedzie dobrze. Pompa c.o. ? Zależy od układu. Ale grzjnika (imo) nie kupujesz ponieważ chcesz mieć lepsze tempy tylko , że nie chcesz słyszeć 3,2,1 wentylatora na chłodnicy , który rozrywa twoje uszy bo jest taki głośny (imo). A na takie cfg jakie ma jonek grzejnik nie bedzie zle (aerial ma lepszy a ma znośne tempy. ps. Tutaj topik moze ciebei zainteresowac. klik! Edytowane 6 Września 2007 przez kądziel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...