Confi Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Hejka, kurka wodna mam ogromny problem a sytuacja wyglada nastepujaco ! Od zakupy kompa wszystko bylo ok az do wczoraj gdy dorwalem gre Bioshock na 24h nastepnie zainstalowalem i wolala plyte, nie bylo innych plikow procz jakiegos pliku: Amd Core... cos tam cos tam no to go zainstalowalem i dodatkowo byl jeszcze napisany "readme" gdzie pisalo aby pozmieniac dyski z DMA na PIO, takze poprzestawialem wszystko i zainstalowaem ten plik z plyty. Resetuje kompa iiiiiiii blad ntldr cos takiego i nie chce mi wejsc windows, malo tego nie moge zbootowac zadnego windowsa, jest napisane ze wczytuje plyte i nagle koniec :/ robilem mnostwo kombinacji, odlaczalem dysk, dvd, kombinowalem z ronymi windami i kompletnie nic. Resety biosu badz na plycie nic nie daly, podlaczylem dysk u kumpla to wszystko ok. Sformatowal mi wlasnie partycje C: wlaczam kompa i jest napisane : NTLDR is missing a nie moge i tak zbootowac windowsa ale np oryginalna plyte od Abita GT Quada moge spokojnie odpalic, normalnie nie mam zielonego juz pojecia co mam zrobic moze to to ze zmienilem wszystko (hdd i dvd) na pio? i cos sie spitolilo? problem tez w tym ze nie mam stacji dyskietek to moze byloby mi latwo, tak to mam laptopa z ktorego moge korzystac do bolu i ew kumpel na gorze ma kompa wiec dojscia wiekszego nie mam :/ sa jeszcze dwa wyjscia ktore sprobuje jutro: 1) podlaczyc kumpla dvd i sprobowac zainstalowac system z jego napedu 2) podlaczyc moj dysk u niego na master i zainstalowac u niego na kompie system a pozniej dysk przepiac do mojego kompa. czy ktos ma jakis inne pomysly badz potrafi mi jakos pomoc? odwdziecze sie jak tylko bede mogl bo w sumie jakby to bylo w PL to dalbym rade ale w UK nie mam tutaj znajomych ktorzy maja o tym wieksze pojecie niz ja i moj sasiad :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 proste - kto ci poradzil zeby dyski na pio brac???jakbys mial pentium 100 to moze na starej plycie ale nie na nowej.... pozatym partycja c byla podstawowa aktywna?? - jesli tak to instaluj wszystko od nowa system instalujesz wylacznie na wlasnym kompie - z innego cudem moze tylko zadzialac - zazwyczaj zwiecha odrazu..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...